Başkan Kocaoğlu'ndan Vali Toprak'a cevap

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, demokratik hakkını kullanan on binlerce İzmirlinin marjinal gruplar öne sürülerek cezalandırıldığını iddia ederek, bunun sağlıklı bir yönetim anlayışıyla bağdaşmadığını söyledi....

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu'ndan Vali Toprak'a cevap

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, demokratik hakkını kullanan on binlerce İzmirlinin marjinal gruplar öne sürülerek cezalandırıldığını iddia ederek, bunun sağlıklı bir yönetim anlayışıyla bağdaşmadığını söyledi. Vali Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın basın toplantısıyla yaptığı açıklamaları değerlendiren Kocaoğlu, “10 yıldır ayrım yapmaksızın, her türlü kurala uyarak, uyum içerisinde ve hakkaniyet ölçüsünde belediye başkanlığı görevini sürdürüyorum. 30 Mart’ta hemşehrilerimizin verdiği desteğe lâyık olmak için beş yıl daha aynı hassasiyetle çalışacağım. Sayın valinin 'ideolojik ve popülist yaklaşım' nitelemesini, ne bizim ne de hemşehrilerimizin kabul etmesi mümkün değildir. Göreve geldiği günden bu tarafa verdiği kararlar ve uygulamalarıyla kimin ideolojik, popülist ve yanlı olduğu, kamuoyu tarafından çok iyi bilinmektedir.” dedi.

İL ÖZEL İDARESİ MALLARI YARGIYA

Vali Toprak ile komisyon başkan ve üyelerinin uzlaşmaz tutumu sebebiyle İl Özel İdaresi malları konusunda yargıya gitmekten başka seçenekleri kalmadığını da söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Komisyon kararının tarafımıza iletilmesinden sonra hakkımız olduğuna inandığımız menkul ve gayrimenkullerle ilgili yargı sürecine başvuracağız. Bütün üyeleri vali yardımcısı ve il müdürlerinden oluşan ve bizim sadece tek oyumuzun bulunduğu komisyonda, maalesef yerel yönetimler yok sayılmaktadır. Sayın valinin, ‘Kanunu uyguluyorum’ yaklaşımı gerçeği yansıtmamaktadır. Kanunda mal dağıtımına tâbi olan kurumlar arasında belediyeler de vardır. Dolayısıyla bütün malların yerel yönetimlere verilmesinde yasal hiçbir engel yoktur.” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Toprak’ın stadyum ve çöp bertaraf tesisi konusundaki açıklamalarını da eleştiren Kocaoğlu, “İzmir’in bir numaralı atanmış yöneticisinin, kentin bizce de malum bu problemlerinin çözümüne destek olmak yerine, buralardan kurumumuzu ve şahsımı yıpratmaya çalışması ayrıca düşündürücüdür. Ne yazık ki bu açıklamalar, bir validen daha çok iktidar partisi il yöneticilerinden birine aittir izlenimi vermiştir.” dedi.

CİHAN

Yorumlar