Başkan Kocaoğlu'ndan KİK çağrısı

İZSU Genel Müdürlüğü’ne ait kesin hesap cetveli ve faaliyet raporu, İZSU Genel Kurulu 2014 yılı Mayıs ayı olağan toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan ile meclis üyesi Hakkı...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu'ndan KİK çağrısı

İZSU Genel Müdürlüğü’ne ait kesin hesap cetveli ve faaliyet raporu, İZSU Genel Kurulu 2014 yılı Mayıs ayı olağan toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan ile meclis üyesi Hakkı Durmaz’ın eleştirilerine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yanıt verdi. Çiğli’deki 4.üncü faz istasyonu ile ilgili konuya değinen Başkan Kocaoğlu, “Proje 10 aydır KİK’te. Tramvay orada, 4.üncü faz orada, Tam Adaptif Trafik Sistemi orada. Git gel, git gel. 20 günde bir evrak isteniyor. Eğer kente bir iyilik yapacaksanız bu KİK’le ilgili problemleri çözmek için biraz kıpırdanın” dedi.

YÜZÜLEBİLİR BİR KÖRFEZ

Yüzülebilir Körfez konusundaki eleştirileri cevaplayan Başkan Kocaoğlu, “Eğer ben Yüzülebilir Körfez Projesi’yle ilgili beceriksizsem, benim ortağım da beceriksiz. TCDD limanı yapacak, para kazanacak. Her şey tamam, Proje bitti, makineler geldi. Ragıp Paşa Dalyanı’nı temizledik, Bostanlı dere ağzını temizledik. 1 milyon 300 bin metreküp katı atık bertaraf ettik. Boş durmuyoruz. ÇED sürecinde. Dünyada böyle bir çevre projesi yok. İzmir, iyiye, güzele, doğruya, demokrasiye, katılımcı bir yönetim anlayışı ile kenti birlikte yönetmeye çalışan bir kenttir. Anketlerde çıkan rakamlar da bunun örneğidir. Diğer kentlerin durumunu bilmesek neyse.. Ağır metalli suların kente verildiğini biliyoruz. Söylem olarak değil, laboratuar sonuçlarıyla biliyoruz. İzmir’de ise ‘İçme Suyu Master Planı’ başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 yıldır ve daha öncesinde de yaptığı çalışmalarda, su kanal idaresi olarak İZSU, diğerlerinin hepsinden kat be önünde. Halkın sağlığını düşünmekte daha önde. Hem yer altı hem de yer üstü sularını artıyoruz çünkü çevreyi vahşi üretimle kirlettik. Biz sadece korumayacağız, çevremizi yeniden tesis edeceğiz, Körfez Projesi’nde çalışmalar başladığından itibaren dünyada bu konuda iddiası olan bütün kurumlar gözünü İzmir’e dikecektir. İzmir çevre konusunda dünyanın sayılı kentlerinden biri olmaya ciddi bir adaydır. Bunu da şu ÇED raporu bittiği andan itibaren en kısa zamanda göreceğiz” diye konuştu.

"MERKEZİ HÜKÜMET GEDİZ'E HASSAS BAKMALI"

Gediz Nehri konusunda ise merkezi hükümete yüklenen Kocaoğlu, “Tabii ki eksiklerimiz var. Bunu kimse inkar edemez. Ancak diğer kurumlar gibi İZSU da canla başla çalışmaktadır. Merkezi hükümet Gediz’de 31 Aralık 2012’de balık tutmak üzere bir pilot uygulama başlattı. 2012 Aralık’tan sonra da bu işi hiç ağzına almadı. Gediz kirleniyor Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaptığı Kemalpaşa ve Menemen arıtmaları sayesinde kendi sınırları içerisinde Gediz’i kirletmiyor. Burayı Uşak ve Manisa sanayisi kirletiyor. Bu yaptırım da hükümete ait. Ben nasıl yapıyorsam, onların da bu işe hassa bakması gerekir” dedi.

"52 MAVİ BAYRAĞIMIZ VAR"

Konuşmanın kolay olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, “İzmir’de 640 kilometre uzunluğundaki kıyıda daha önce 23 adet mavi bayrak vardı, 52 oldu. Siz arıtma yapmazsanız, size kimse mavi bayrak vermez, veremez. Bunların hepsi bizim dönemizde yapıldı” diye konuştu.

"KOSKOCA BİR YALAN"

Başkan Kocaoğlu ayrıca sudaki kayıp-kaçak oranının yüzde 33 olduğunu hatırlatarak bu rakamı azaltmak için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, “Açıklamayan, açıklayamayan, hesaplamayan, hesaplamayan belediyelerin su kayıp kaçak oranlarına bakmak gerekir. Hedefler tutturulmak içindir ve Su Bakanlığı’nın rakamlarına göre, hedeflere en yakın belediye İzmir’dir. Çoğu belediyemizde su kayıp oranları açıklanmamaktadır. Ciro ve gelir ayrı şeylerdir. DSİ’nin kayıp ve kaçakların azaltılmasında hiçbir katkısı yoktur. Bu koskoca bir yalandır. İzmir ilinde kaçak oranların azaltılmasında santim bile payı yoktur. Tamamen uydurma ve tribüne bir laftır” dedi. CİHAN

Yorumlar