Başkan Kocaoğlu yeni fuar alanı inşaatını denetledi

İzmir’in Gaziemir ilçesinde, 900’e yakın işçinin çalıştığı yeni fuar kompleksi inşaatında beton yapılar büyük ölçüde tamamlandı, uzay çatı montajları da hız kazandı. Çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu yeni fuar alanı inşaatını denetledi

İzmir’in Gaziemir ilçesinde, 900’e yakın işçinin çalıştığı yeni fuar kompleksi inşaatında beton yapılar büyük ölçüde tamamlandı, uzay çatı montajları da hız kazandı. Çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yurtiçi ve yurtdışından partnerlerle birlikte İzmir fuarcılığını birkaç kat büyüteceklerini söyledi.

240 bin metrekarelik taban alanında, 340 bin metrekarelik kapalı alanıyla yedi bloktan oluşan Türkiye'nin en büyük fuar merkezine ait şantiye sahasında 68 iş makinesi ve 900'e yakın işçiyle devam eden çalışmaların bu sene içinde tamamlanarak, İzmir fuarcılığının daha da büyümesi hedefleniyor. Belediye tarafından öz kaynaklarıyla hayata geçirilen ve 400 milyon liraya mal olacak fuar kompleksinin ismini de İzmirliler belirleyecek. Havaalanı yolu üzerinde bulunan merkezin yapım çalışmalarına ilişkin bilgi veren Başkan Kocaoğlu, “850-900 arasındaki işçiyle birlikte hızlı bir çalışma sürüyor. Uzay çatıları belli bir aşamaya geldi. Beton yapıları hemen hemen bitmek üzere. Kaplamalar başladı ve hızlı bir şekilde devam ediyor. İzmir’in bu önemli merkezi, gün geçtikçe daha çok ortaya çıkmış olacak. Fuar meydanının Bergama taşından oluşan zemin granitleri döşenirken diğer yandan da uzay çatıları ve betonlar seriliyor, sıva ve izolasyon işleri yapılıyor. Uzay çatıların üzeri son malzemeyle kaplanıyor. Alanda hummalı bir çalışma var.” dedi. Fuar alanındaki yüksek gerilim hattının deplase edilmesi konusunun da gündemde olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, “TEİAŞ ile görüşmelerimiz sürüyor. O da hızlanırsa önümüzdeki en önemli engellerden birisi yakın zamanda kalkmış olacak. Umuyorum kazasız belasız bu işin üstesinden gelir ve Türkiye'nin bir numaralı fuar merkezini, hem kentimiz ve ülkemiz hem de dünya ticaretinin buluşma noktası haline getiririz.” şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu, yeni kompleks tamamlanınca MARBLE ve Gelinlik&Damatlık gibi dünyada ilk sıralarda yer alan önemli fuarların daha geniş alanlarda, daha çok katılımcıyla düzenleneceğini, İzmir fuarcılığını gerek yurtiçi gerekse yurtdışından partnerlerle birlikte birkaç kat büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çalışmalar kapsamında 183 bin 441 metreküp beton dökülen yeni fuar kompleksi inşaatı için bugüne kadar bin 517 adet fore kazık çakıldı, 1 milyon 978 bin metreküp hafriyat ve 170 bin metreküp de ankraj (çelik donatının beton içine bağlanması) yapıldı. CİHAN

Yorumlar