Başkan Kocaoğlu: Yeni Foça arıtmasına izin verilmezse kanalizasyon denize akacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karayolları tarafından yol geçiş izni verilmemesi sebebiyle Foça ilçesine bağlı Yeni Foça beldesinde kurulacak arıtma tesisinin yapımına uzun süredir başlayamadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Yeni Foça arıtmasına izin verilmezse kanalizasyon denize akacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karayolları tarafından yol geçiş izni verilmemesi sebebiyle Foça ilçesine bağlı Yeni Foça beldesinde kurulacak arıtma tesisinin yapımına uzun süredir başlayamadıklarını söyledi. Kısa bir süre önceye kadar bu kurumun bağlı olduğu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’a dört beş defa başvurmalarına rağmen olumlu cevap alamadıklarını belirterek, “Geçen gün sayın aday buraya gelmiş, ‘Bu devirde arıtma olmaz mı?’ demiş. Şimdi Yeni Foça arıtmasının ihalesine çıkıyoruz. Yine izin vermezlerse, şebekeyi karayolundan arıtmaya bağlayamazsak o tesis orada çürüyecek, bu kanalizasyon da denize dökülecek; çünkü başka çare kalmadı, bıçak kemiğe dayandı.” şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu, Foça’da iki açıkhava toplantısında halkla buluştu. Esnafla ve balıkçılarla da biraraya gelerek sıkıntılarını dinledi, ilçede yapılacak çalışmaları anlattı. Yeni Foça’daki mitingde arıtma meselesine değinen Başkan Kocaoğlu, 21 ilçenin arıtma problemini çözdüklerini, Yeni Foça’da ise sit alanlarının çokluğu sebebiyle uzun süre yer aradıklarını söyledi. Tespit edilen yerde arazi sahiplerinin itirazları yüzünden ancak yargı sürecinin ardından kamulaştırma yapılabildiğini aktararak, “Hem arıtmanın hem kanalizasyon şebekesinin planları uzun süre önce bitti. Projeye başlanması için Karayolları’ndan yol geçiş izni verilmesi gerekiyordu. Karayolları bu izni versin diye eski Ulaştırma Bakanı ve şimdiki Büyükşehir adayı Binali Bey’e en az dört beş kere talepte bulundum ancak bugüne kadar olmadı. Geçen gün sayın aday buraya gelmiş, ‘Bu devirde arıtma olmaz mı?’ demiş. Bunlar siyasi şeyler. Bugün arıtma konusunda Türkiye’de açık ara birinci durumundayız. Bizim 21 ilçedeki arıtmalarımız, tüm Türkiye’deki arıtmaların yüzde 25’ini teşkil ediyor. Diğer illerden altı misli daha fazla arıtma yapmışız.” dedi.

CHP adayı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimin ülkenin içinde bulunduğu durum açısından büyük önem taşıdığın, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ve bunlara ilişkin telefon görüşmelerinin gölgesinde bir seçim süreci yaşandığını belirterek, “Allah kimseye vermesin, böyle bir durumda yollarda yürümek ayrı bir meziyet olsa gerek.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar