Başkan Kocaoğlu tepki amacıyla İzmir Turizm Konseyi'ne katılmayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Vali Mustafa Toprak arasındaki Özel İdare mallarının dağıtımı gerginliği büyüyor. Kocaoğlu, Toprak'ın başkanı olduğu İzmir Turizm Konseyi'ne katılmama kararı aldı. Belediye ve...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu tepki amacıyla İzmir Turizm Konseyi'ne katılmayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Vali Mustafa Toprak arasındaki Özel İdare mallarının dağıtımı gerginliği büyüyor. Kocaoğlu, Toprak'ın başkanı olduğu İzmir Turizm Konseyi'ne katılmama kararı aldı. Belediye ve İZFAŞ, geçen hafta da Vali Yardımcısı Şahin Aslan başkanlığındaki toplantıya temsilci göndermemişti.

Geçen hafta Vali Yardımcısı Aslan başkanlığındaki İzmir Turizm Konseyi'nin ikinci toplantısında bir icra kurulu oluşturulması planlanıyordu ancak belediye temsilci göndermedi. Belediyenin konseye katılmayacağı yönünde yazılı bir bilgiyi de verdiği öğrenildi. Ayrıca konseyde yer alması düşünülen CHP'li ilçe belediyelerinin de Büyükşehir'in kararından sonra konseye katılıp katılmayacağı belirsiz.

İzmir Turizm Konseyi kurma fikri, Vali Mustafa Toprak tarafından gündeme getirilmişti. Bu kapsamda turizm sektörüyle doğrudan veya dolaylı bağlantılı kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, ilgili sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin yer alacağı konseyin başkanı Vali Toprak olacak, yardımcılık görevini Kocaoğlu yapacaktı.

Bu arada İzmir Turizm Konseyi'ne karşı çıkan İzmir Ticaret Odası da toplantıya temsilci göndermedi. CİHAN

Yorumlar