Başkan Kocaoğlu taksicilerin taleplerini dinledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şehirlerarası Otobüs Terminali (İZOTAŞ)’ndeki taksicilerle biraraya gelerek sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu taksicilerin taleplerini dinledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şehirlerarası Otobüs Terminali (İZOTAŞ)’ndeki taksicilerle biraraya gelerek sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, VIP taşımacılık uygulamasına vize vermeyen Kocaoğlu’na, taksici esnafını mağdur etmediği için teşekkür etti.

Anık, yaptığı konuşmada, “İstanbul’da VIP taşımacılık, Büyükşehir Belediyesi’nin izniyle başlamıştır. Aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’ne bu teklif gelmiştir ve burada reddedilmiştir. Bunun Türkiye’de bir örneği yoktur. Bize bir adım gelene, biz on adım gideriz. İzmir’deki taksici esnafını mağdur ettirmediği için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Eğer İzmir’de VIP taşımacılık yapılsaydı, bizim işimizi yüzde 30–40 olumsuz etkileyecekti.” dedi. Oda Başkanı Anık, esnafın görüşleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen tek tip taksi duraklarından bir numune yaptırdıklarını ve önümüzdeki günlerde göstereceklerini sözlerine ekledi. Ayrıca büyük alışveriş merkezleri önünde iki araçlık “taksi cebi” talebinde de bulundu.

Yeni taksi duraklarının taksicilerin yoğun olduğu bölgelerde daha büyük yapılmasının faydalı olacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu ise, “Yapacağımız tüm uygulamalarda esnafımızın da görüşünü alıyoruz. Korsan taksicilik, büyük kentlerde var. Biz İzmir’de taksici esnafının ekmeğine ortak olunmasını engelledik.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar