Başkan Kocaoğlu: Siz hiç havuzların zekatını verdiniz mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Kocaoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım’a, “Siz hiç tapeleri çıkan havuzların zekatını verdiniz mi? Yüce Rabbim, havuzun zekatını kabul eder mi?” sorusunu yöneltti.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Siz hiç havuzların zekatını verdiniz mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Kocaoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım’a, “Siz hiç tapeleri çıkan havuzların zekatını verdiniz mi? Yüce Rabbim, havuzun zekatını kabul eder mi?” sorusunu yöneltti. Büyükşehir ile Menemen belediyelerinin ortak hizmet projesi olan ve 7 milyon 724 bin liraya mal olacak Menemen Belediyesi yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı. Başkan Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada 186,5 milyon liralık yatırımla Menemen’in birçok problemini hallettiklerini, kendi projelerinin yanında Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçe belediyelerinin projelerine, kırsal kesime ve kooperatiflere el uzattığını söyledi.

AK Parti adayı Yıldırım’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Bayındır’a giderek çiçek alım sözleşmesi yaptığını ve orada, “Sizin 10 yıldır İzmir’e yaptıklarınız, bizim yaptıklarımızın zekatı bile değil.” dediğini hatırlatan Kocaoğlu, Bayındır’dan çiçek alımını ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığını ve bilimsel destek verdiklerini savundu: “Bayındır çiçekçiliği, hem kalitede hem de çeşitlilikte çağ atladı. Siz de şimdi gelip bunu alıyorsunuz. Çok iyi, biz de seviniyoruz, teşekkür de ediyoruz. Bayındır çiçekçiliğini, Bademli fidancılığını, Bademler çiçekçiliğini ve Tire süt ürünlerimizi zaten Ege Bölgesi ve Türkiye’de tanıtmak ve dünyaya pazarlamak istiyoruz, dünya insanıyla buluşturmak istiyoruz. Ne güzel bir rekabete girdiniz. İlk defa 2011 seçimlerinden önce, bir de şimdi çiçek almaya geldiniz. Bayındırlı çiçek üreticileri adına İzmir’e bıraktığınız para için teşekkür ediyorum.”

Kimin kime zekat verdiğini soran Başkan Kocaoğlu, “Kitabımızda zekatın oranı yoktur ama bazı inanışlara, gelenek ve göreneklere göre özellikle 40'ta 1 olarak hafızalara yerleşmiştir. İzmir kentinin tamamı, merkezî bütçeye 2012 yılında 37,5 milyar lira katkıda bulunmuştur. Merkezî hükümet, 2013 yılında 738 milyon lira yatırım yapmıştır. 37,5 milyar lirayı 750’ye böldüğümüzde, 50’de 1 bile değildir. Ya zekatı biz bilmiyoruz ya siz hayatınız boyunca hiç zekat vermediniz ya da hesabı şaşırıyorsunuz. İzmir’in size verdiği paranın 50'de 1'ini vermiyorsunuz. Zekat verseniz 40'ta 1'i yapacak. Kim kime zekat veriyor?” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar