Başkan Kocaoğlu: Metro konusunda kara propaganda yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 2014 yılı için ön alım şartları protokolü imzaladı. Bu kapsamda kooperatiften 770 bin TL bedelle 1 milyon 200 bin adet mevsimlik çiçek ve 20 bin adet sardunya...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Metro konusunda kara propaganda yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 2014 yılı için ön alım şartları protokolü imzaladı. Bu kapsamda kooperatiften 770 bin TL bedelle 1 milyon 200 bin adet mevsimlik çiçek ve 20 bin adet sardunya alınacak. İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de bulunan kooperatiflerin hepsinin başarılı olmadığını belirterek, “Belki kooperatiflerin yönetimlerinde problem var ama genel olarak kooperatiflere bakışta genel sorun var. Tarım sektörüyle bu meseleyi aşmak zorundayız. Geçtiğimiz hafta bir toplantı yaptık. Kooperatif, iş âlemi, yerel yönetimlerle yol haritamızı belirleyeceğiz.” dedi.

Konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Kocaoğlu, özellikle metro konusunda son günlerde kara propaganda yapıldığını iddia etti: “Malum çevrelerden ve malum basın organlarından bir bombardımanla aslı astarı olmayan, akıldan ve bilimden uzak, sadece ve sadece ‘çamur at izi kalsın’ diye yapılan bir bombardımanla, karalamayla karşı karşıyayız. Cevap vermek doğru değil, muhatap almak doğru değil ama bunları yazıyorlar. Eğer cevap vermezseniz, ‘Açıklama yapılmadı, demek ki bu doğru.’ moduna geliyorlar. Diğer basın da bunu ileride kullanabilir. Geçmişte bunların tekrarını gördük.”

Metronun her aşamasında konunun uzmanlarından destek aldıklarını söyleyen Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Metronun inşaat projesini ve kontrollüğünü yapan firma, Türkiye’nin en köklü firmalarından bir tanesi. Yüklenici firma, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve proje kontrol firması her aşamada, her çıkan problemde nasıl çözüleceği, üniversitelerden, konunun uzmanlarından nasıl destek alınacağı konusunda birlikte hareket ediyor. 13 metre son kalan yeri geçmek için dokuz ay proje bekledik. Bu, akla ve bilime inanmaktır. Şimdi metronun bittiğinin, deneme seferlerinin başladığının, metronun önümüzdeki günlerde açılacağının haberini alan, bu kente negatif haber ve negatif enerji salmayı kendisine prensip edinmiş kişi ve gruplar, burayı millet kullanmasın diye bir propaganda içine girdi. Bizim bir kabahatimiz varsa söyleyip eleştirin ama metroyu kullanacak 4 milyon insanı ürkütemezsiniz, korkutamazsınız, buna hakkınız yok. Projesine uygun olarak yapıldı, öyle de çalışacak.”

'AKTARMALI SİSTEM ZAMANLA OTURACAK'

Kocaoğlu, ulaşım sistemindeki yeni düzenlemeyle ortaya çıkan tartışmalara da değindi. Aktarmalı ulaşım sistemiyle ilgili olarak yedi sekiz yıldır çalışma yaptıklarını, 2007 yılında "90 dakika tek bilet" uygulamasına başladıklarını, aktarmalı ulaşım sisteminin bu projenin devamı olduğunu anlattı: “Şimdi zamanı geldi, okullar kapandı. Burada uygulamaya başlayıp çocukluk hastalıklarını gidereceğiz. Aktarmalı sisteme tüm hemşehrilerimizden destek bekliyoruz. Ufak tefek hatalar varsa çözmeye hazırız. Bu sistemin çok daha yararlı olduğu, ulaşımı, trafiği rahatlattığı ve dünyada büyük kentlerde uygulanan bir sistem olduğu tramvay bittiğinde, metro bitip Narlıdere’ye devam ettiğinde ve önümüzdeki ağustos ayında Torbalı İZBAN hattı açıldığında daha net görülecek. Sistem bu şekilde daha da oturacak. Raylı sistemi, 11 kilometreden 154 kilometreye ulaştırıyoruz.” CİHAN

Yorumlar