Başkan Kocaoğlu: Madenci çocuklarına destek vermemiz engelleniyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma’daki maden faciasının ardından İZELMAN Anaokulları’nın, Kınık ilçesinin iki köyünde madenci çocuklarının rehabilitasyonu için açtığı okulların faaliyetinin engellendiğini,...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Madenci çocuklarına destek vermemiz engelleniyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma’daki maden faciasının ardından İZELMAN Anaokulları’nın, Kınık ilçesinin iki köyünde madenci çocuklarının rehabilitasyonu için açtığı okulların faaliyetinin engellendiğini, ailelere ise çocuklarını bu okullara göndermemeleri için baskı yapıldığını söyledi. Kiraz ilçesinde düzenlenen Kiraz Festivali’nin açılış töreninde konuşan Kocaoğlu, yapılanları ayrımcılık ve kamplaştırma olarak nitelendirdi.

Büyükşehir ve Kiraz belediyeleri işbirliğiyle düzenlenen 1. Kiraz Festivali MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Başkan Kocaoğlu, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla başladı. Festivalin açılışı, belediye önünden başlayan kortej yürüyüşüyle yapıldı. Kocaoğlu ve diğer davetliler. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde tören alanına kadar halkı selamlayarak yürüdü. Burada vatandaşlara seslenen Kocaoğlu, kiraz yetiştiriciliği yapılan ilçede böyle bir festivalin düzenlenmesinin son derece normal olduğunu belirterek, “Başka ilçelerdeki festivalleri nasıl destekliyorsak, Kiraz’daki festivale de aynı şekilde maddi manevi destek veriyoruz.” dedi.

Aziz Kocaoğlu, geçen ay Soma’da yaşanan maden faciasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını ancak karşılaştıkları bir durumun kendisini fazlasıyla üzdüğünü dile getirdi. Faciada şehit veren ilçelerden Kınık’taki Elmadere ve Köseler köylerindeki faaliyetlerinin engellendiğini belirterek, “Biliyorsunuz Soma ile Kınık, biri İzmir, diğeri Manisa’ya bağlı iç içe geçmiş iki ilçe. Kınık’ta da birçok şehit verildi. Kendi belediye sınırlarımız içinde, belediye şirketimiz İZELMAN Anaokulları ve Türkiye’nin tek belediye hastanesi Eşrefpaşa Hastanesi ile iki köyümüzde çocuklara sosyal ve psikolojik destek vermek üzere ekiplerimizi götürdük. İzin aldık, okullar açıldı, çalışmaya başladık. Üç dört gün geçmedi, Milli Eğitim’e bağlı Rehberlik Araştırma Merkezleri Genel Müdürlüğü, 'Çocukların annelerinin yanında kalması daha uygun görülmüştür.' gerekçesiyle geliyor, bizi okullardan atıyor. Ailelere de, ‘Çocukları bu etkinliğe götürürseniz size yardımı keseriz.’ diye baskı yapılıyor. Bunu sadece ülkede ayrımcılığın, kamplaşmanın, ötekileştirmenin hangi boyuta geldiğini paylaşmak için söylüyorum.” şeklinde konuştu. Kocaoğlu, bu konudaki kararlılıklarını hiçbir şeyin engelleyemeyeceğini belirterek, “Okullarda olmazsa orada prefabrik bina yapacağız. Konteynerler götüreceğiz, bu işi yapacağız, çünkü yaptığımız işin kimseye bir zararı yok.” dedi.

Başkan Şengül ise, "Yüzyıllardır biriktirdiğimiz sevgiyle sizleri kucaklıyoruz. Kiraz kimileri için bir meyvedir ama bizim için yaşanacak bir şehirdir." diyerek, festivalin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi. Başkan Kocaoğlu ve davetliler, açılış kurdelesini estikten sonra kiraz üreticilerinin stantlarını ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar