Başkan Kocaoğlu: Köylünün hakları elinden alınmayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni kanunla kendilerine bağlanacak yerleşimlerde, köy tüzel kişiliklerinin mallarına el koymayacakları konusunda güvence verdi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Köylünün hakları elinden alınmayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni kanunla kendilerine bağlanacak yerleşimlerde, köy tüzel kişiliklerinin mallarına el koymayacakları konusunda güvence verdi. Kocaoğlu, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası tarafından, Türkiye’de tarım öğretiminin 168. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinlik kapsamındaki “Büyükşehir Kanunu’nun Kırsal Kesim Üzerine Etkileri” konulu panelin moderatörlüğünü de üstlenen Başkan Kocaoğlu, yeni kanunun İzmir ve Türkiye genelindeki muhtemel yansımalarını değerlendirdi. Kırsal kesimde yol açtığı en önemli endişenin, köy tüzel kişiliklerinin elindeki arazilerin durumu olduğunu vurgulayarak, “Mallarınızın hiçbiri elinizden alınmayacak. Size ek bir külfet getirilmeyecek.” şeklindeki manifestoyu, yeni bağlanacak ilçelerin tamamında dile getirdiğini açıkladı. Köylünün gelirinin, kazanılmış haklarının elinden alınmasına karşı olduklarını belirterek, “Sözün özü bunlar, köy tüzel kişiliklerinde, beldelerde bu malları ham yapmak üzere yapılan işlerdir. Tarım alanlarının yandaşlara ucuz fiyattan verilmesidir. Maden ruhsatı büyükşehirdeydi. Biz Belkahve’deki taş ocaklarını kaldırınca, oradan güneye doğru ilerlemeye kalkınca elimizden yetkiyi aldılar, valiliğe verdiler. Onların da ilk icraatı, bizim yıllardır ruhsat vermediğimiz Efemçukuru’nda altın madenine ruhsat vermek oldu. O ruhsatı ben versem, beni ne yaparlardı bilmiyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar