Başkan Kocaoğlu Karabağlar ve Tire'de vatandaşlarla buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önce Karabağlar, ardından Tire ilçelerinde vatandaşlarla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu Karabağlar ve Tire'de vatandaşlarla buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önce Karabağlar, ardından Tire ilçelerinde vatandaşlarla buluştu. Buralarda birer etkinliğe katılan Kocaoğlu'nun ilk durağı Karabağlar oldu. Karabağlar Belediyesi ile Anadolu Erenleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Abdallar Şöleni'nde yaptığı konuşmada, “Dünyada hiçbir kültürde, hiçbir felsefede gönülden sevmek yoktur. Sadece Anadolu felsefesinde gönül vardır, gönülden sevmek vardır.” dedi.

Anadolu'nun farklı bölgelerinden gelen vatandaşların kendi kültürlerini, örf ve âdetlerini unutmadan İzmirlilik bilinciyle çalıştığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İzmir'in gelişmesini, kalkınmasını, İzmir insanının mutluluğunu, lokmasını büyütmek için çalışıyoruz. Doğduğumuz yeri, atalarımızın kabirlerinin olduğu yeri, göreneklerimizi unutmayacağız. Anadolu zenginliği soyut bir kavram değil, farklılığa dayanan sevgi, saygı ve hoşgörüdür.” şeklinde konuştu. İhsan Alyanak Spor Tesisleri’nde düzenlenen şölende Kocaoğlu'na, Dernek Başkanı Yücel Sevinç tarafından plaket takdim edildi.

Kocaoğlu, Tire'de ise Büyükşehir Kanunu ile 30 Mart yerel seçimlerinden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanacak belde belediye başkanları, muhtarlar, kooperatif, oda, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileriyle biraraya geldi. Tire Çok Amaçlı Salonu’nda Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in evsahipliğinde düzenlenen geceye Devlet eski Bakanı Halil Çuhaloğlu, Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğru ve Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem'le birlikte kalabalık bir halk topluluğu katıldı. İlçelerine verdiği destekten dolayı Kocaoğlu’na teşekkür eden Başkan Çiçek, “Kendim kadar emin olduğum Aziz Başkanım'la beş yıldır birlikte görev yapıyoruz. Yakından takip ediyorum ve örnek alıyorum. Aziz Başkanım, kendini kentine ve hemşehrisine adamış bir belediye başkanıdır, başka bir şeyde gözü yoktur. Başkanımızın verdiği destekle ilçemizin nasıl kabuk değiştirdiğini görüyorsunuz ama daha bitmedi, 30 Mart’tan sonra devamı gelecek, artık yetki alanına giriyor. Aziz Başkan'ın sonuna kadar arkasında ve yanındayız.” dedi. CİHAN

Yorumlar