Başkan Kocaoğlu: İzmirli'ye havuç gösterip oy alamazsınız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeniden CHP adayı Aziz Kocaoğlu, 10 yılda 6 milyar 300 bin liralık, merkezî hükümetinse 5 milyar 300 bin lira yatırım yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: İzmirli'ye havuç gösterip oy alamazsınız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeniden CHP adayı Aziz Kocaoğlu, 10 yılda 6 milyar 300 bin liralık, merkezî hükümetinse 5 milyar 300 bin lira yatırım yaptığını söyledi. Bu yatırımları yaparken bir kuruşluk mal satmadıklarını belirterek, “Hükümet ise milletin malını satmış. Sadece 2012 yılında 37,5 milyar lira İzmirliden vergi almış. Ondan sonra İzmir köy diyorlar. Şimdi bir hava estiriyorlar, 'Siz bize oy verin, biz size yatırım yapalım.' Bunu belli yerlerde anlatabilirsiniz ama İzmirliye anlatamazsınız. İzmirliye havuç gösterip oy alamazsınız. İzmirliyle barışmanız, özür dilemeniz lazım. Siz İzmir’e ‘faşist, sümüklü, gâvur İzmir, ben bu kentin milletvekili olmaktan hicap duyuyorum, bu kentin irfanı eksik, bu İzmir Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ve Binali Yıldırım’a muhtaç’ dediniz. İzmirli, bunların yaptığı bu çıkışlara, bu hareketlere 30 Mart’ta, bugüne kadar gösterdiği gibi bir duruş gösterecek. Diyecek ki burası İzmir, Ege, efeler diyarı. Burada sen bizi tehditle kandırıp oyumuzu alamazsın diyecek.” şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu, Bornova ilçesi Atatürk Mahallesi’nde başladıkları cemevi yolculuğunu Altındağ, Çiğli, Güzelbahçe, Selçuk ve Foça Bağarası’nın ardından Torbalı’da sürdürdüklerini söyledi. Büyükşehir ve bağlı belediyeler olarak, Anadolu’nun inancı olan Alevi toplumunun ibadet etme, inancını yerine getirme, geleneklerini koruma, yaşatma özgürlüğünü korumak üzere yola çıktıklarını ifade ederek, “Çok büyük mesafe aldık. Biz bu işi başaracağız. İhtiyaç olan her yerde cemevlerini yapacağız. Anadolu’nun zengin bir kültür mozaiği var. Bunu metropol kentlerde de sürdürmek zorundayız.” dedi. CİHAN

Yorumlar