Başkan Kocaoğlu: İzmir'le barışmaya niyetleri yok

İzmir'de CHP'nin Şair Eşref Bulvarı'ndaki merkez seçim bürosu açıldı. Milletvekillerinin, ilçe belediye başkan adaylarının ve diğer partililerin yanısıra çok sayıda vatandaşın da katıldığı açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Ko.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: İzmir'le barışmaya niyetleri yok

İzmir'de CHP'nin Şair Eşref Bulvarı'ndaki merkez seçim bürosu açıldı. Milletvekillerinin, ilçe belediye başkan adaylarının ve diğer partililerin yanısıra çok sayıda vatandaşın da katıldığı açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, iktidar partisinin İzmir’in insanını sevmediğini iddia etti.

Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım'ın, projelerini tanıtma toplantısında anlattığı fıkrayla bile İzmir’i aşağılamaya çalıştığını öne sürdü: “Bunların İzmir’le barışmaya niyeti yok. İzmir’e gelmeye de niyeti yok. Aslında en doğrusu, rezil olmamak için aday bile çıkarmamalarıydı. Bir kente bu nazardan bakan bir insandan, o kente ne hayır gelir? İzmir köy değil ama siz İstanbul’u köye çevirdiniz. İstanbul’da yağmalanmayan devlet malı bırakmadınız. Şimdi de İzmir’i ham yapmak istiyorsunuz. İzmir ne kamu mallarını ne belediyelerini size ham yaptırmayacak. Buradan umudunuzu kesin. Burası aydınlık insanların, demokrat insanların, içi dışı bir insanların yaşadığı bir kent. Burada çağdaş Türk kadınları var. Biz sizin tehditlerinize, kuru gürültünüze prim vermeyeceğiz. Burada 30 Mart gecesi bütün belediye başkanlarımızla birlikte Cumhuriyet Meydanı’na, ulu önderimizin anıtına zafer yürüyüşü yapacağız.”

CHP Milletvekili Alaattin Yüksel ise Yıldırım'ın, yolsuzluk iddialarından aklanmadan İzmir’e gelmemesi gerektiğini savundu. Yüksel, İzmir’e hiçbir yatırım yapmayan eski bakanın, iki yıldır faaliyette olan PTT şubesini açarak göz boyamaya çalıştığını söyledi. CHP Konak Belediye başkanı adayı Sema Pekdaş da, “İzmirli kimin ne olduğunu, kimin hizmet, kimin kariyer peşinde olduğunu çok iyi bilir. İzmirli adamın gözünün içine bakar, içinde fitne, riya var mı görür. Boşu boşuna heveslenmesinler, eğer kendilerine belli mihraklar tarafından bir rol biçildiyse rollerini açık açık oynasınlar. ‘Biz CHP’ye zarar vermek için görevlendirildik.’ desinler. Şimdi biz sapasağlam bir şekilde, tüm İzmir ayağa kalkarak 30 ilçede pırıl pırıl adaylarımızla yürüyoruz. 30 Mart akşamı İzmir’de yakacağımız meşale ve alacağımız oyla AKP iktidarını zangır zangır sallayacak ve düşüreceğiz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar