Başkan Kocaoğlu: İzmir kendi göbeğini kendi kesiyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesi Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB)’nde sanayicilerle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmirliler Ankara’ya gittiğinde işini bitirip hemen dönüyor.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: İzmir kendi göbeğini kendi kesiyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesi Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB)’nde sanayicilerle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmirliler Ankara’ya gittiğinde işini bitirip hemen dönüyor. Orada kalıp lobi yapmıyor, çünkü lobi yapmasını, istemesini bilmiyor. İzmir, kendi göbeğini kendi kesiyor.” diye konuştu.

BAYOSB'deki toplantıya Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, EGEKONİDER Başkanı Fettah Güventürk ve BAYOSB Müteşebbis Heyeti üyeleri katıldı. Burada konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir’in teşvik meselesine dikkat çekerek, “İzmir dışında dört verip sadece bir alarak kalkınmasını sürdüren başka kent varsa oturup tartışalım. Yakın illerle aramızda, yatırım maliyetinin yüzde 25’ine varan bir teşvik farkı var. İZBAN’ın açılışına katılan Sayın Başbakan’dan, o tarihte üç şey istemiştim. Bunlardan ilki teşvik indirimlerinin eşitlenmesi, hiç olmuyorsa bizim yatırım yaptığımız OSB’ler belirli bir doluluk oranına ulaşıncaya kadar eşitlenmesiydi. Söyledik, nazara alınmadı ama alınacak. İzmir gittikçe güçleniyor ve büyüyor.” dedi.

BAYOSB hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Telseren ise, “Tam kapasiteyle faaliyete geçildiğinde 10 bin kişi istihdam edilecek bölgemizdeki derenin temizliği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla yapıldı. Yardımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, desteğinin devamını bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Kemalpaşa’da sanayi ve tarımın birlikte gelişmeye devam ettiğini beliren Başkan Karakayalı da, “Her bir fabrika bir kaledir.” sözüyle hareket eden sanayicileri kutladı. Beş ay önce Gökçeada’dan gelerek göreve başlayan Kaymakam Taşbilek ise, “Kemalpaşa’da bireysel ve kurumsal kahramanlık hikayelerine tanıklık etmek beni duygulandırıyor. Bu ülkenin kalkınmasına büyük katkı sağlıyorlar. İki organize sanayi bölgemiz var. Kemalpaşa OSB, yüzde 100 kapasiteye ulaştığında 50 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bağyurdu OSB, tamamlandığında İzmir’in yıldızı olarak bu ülkeye güneş gibi doğacaktır.” dedi. Ülkeyi kalkındırma ve istihdam sağlama heyecanını sürekli hissettiklerini ifade eden EBSO Meclis Başkanı Esen de, “Bu görevi yerine getirmek amacıyla ölümüne çalışıyoruz. Ülkemizin gündemine birtakım konular giriyor. Üretim heyecanı ve ekonomi, ülkenin gündeminden hiç inmesin. Türkiye ekonomisi ayaklarının üzerinde duruyor ve güçlü yapısını sürdürüyorsa bizleri burada biraraya getiren üretme heyecanıdır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar