Başkan Kocaoğlu: Herkes duysun, ihaleleri şeffaf yapıyoruz

Dünyada karbon kompozit malzemeyle üretilen en büyük yolcu gemisi "Çakabey" İzmirlilerle buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Herkes duysun, ihaleleri şeffaf yapıyoruz

Dünyada karbon kompozit malzemeyle üretilen en büyük yolcu gemisi "Çakabey" İzmirlilerle buluştu. İhale sürecinde yaşadıkları engellemeleri hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Her türlü baskıya, manipülasyona rağmen başardık. Herkes duysun, bütün sırrımız şudur, ihaleleri şeffaf yapıyoruz. 100 liralık işi, yüzde 20-30 fiyat kırarak 75 liraya yapıyoruz. 100 liralık işi 300 liraya yaptırmıyoruz.” dedi. Kocaoğlu, rakibiyle eşit şartlarla yarışmak için 17 Aralık’tan sonraki konulara hiç değinmediğine dikkat çekti.

Geminin İzmir'e gelişi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kocaoğlu, medyaya yansıyan haberlerde "adrese teslim", "skandal gemi ihalesi" ve "Türk Loydu devre dışı bırakıldı" gibi ibarelerin yer aldığını söyleyen, benzer bir süreci kazıcı gemilerin alımında da yaşadıklarını dile getirdi: “Kazıcı gemi ihalesini Ata Sanayi’de bir mühendis arkadaşımız aldı ve yaptı. Diğer gemiyi de yine Tuzla Tersanesi'nden bir vatandaşımız aldı ve yaptı. Yeni yolcu gemilerimizin birinci ihalesinde, şu andaki İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı. ‘Karbon kompozit gemilerin aleyhinde bir uyarıyı yaptık. Sac olması lazım, çelik, alüminyum olması lazım. Bu karar yanlıştır. Biz bu kararı Büyükşehir Belediye Başkanı'na bildirdik.' dedi. Bize böyle bir karar bildirilmedi. Biz buralardan geçtik. Birinci ihalemize çeşitli nedenlerden dolayı kimse girmedi. Türkiye Cumhuriyeti insanlarının her biri bir cevherdir, kahramandır. Bize de bu gemileri yapacak bir kahraman gerekiyordu, onu da bulduk. Her türlü baskılara, manipülasyonlara rağmen ihaleye girmiş, almış ve denizcilik sektöründeki ‘yapamayacaklar’ dedikodularını da göğüsleyerek sonlandırmıştır.”

'EŞİT YARIŞ İÇİN 17 ARALIK SONRASINA DEĞİNMİYORUM'

Başkan Kocaoğlu, amacının seçim yarışında diğer adaylarla eşit şartlarda ve centilmence yarışmak olduğunu belirterek, “Sayın aday ile 17 Aralık öncesindeki koşullarla yarışmak istiyorum. Bunu istediğim için 17 Aralık’tan sonraki konulara hiç değinmiyorum. Eşit şartlarda yarışalım. O zamandan bu tarafı, genel siyasetçilerin ve vatandaşlarımızın değerlendirmesine bırakalım. Dün bir konuşmasında, 'Genel başkanı konuştu, kendisi konuşmadı.' demiş. Konuşmamamın nedeni konuşamayacağımdan, genel siyaseti bilmediğimden, herhangi bir şeyden çekindiğimden değil. Konuşmamamın nedeni centilmence yarış olmasını istediğimden, eşit şartlar altında yarışmak istediğimden, mücadele etmek istediğimdendir. Biz kuralları eşit olan yarışı seviyoruz.” dedi.

Son günlerde etrafta, "Beceriklidir, beceriksizdir, öyle beceririz, böyle beceririz" gibi sözler dolaştığını aktaran Kocaoğlu, “Perşembe günü sayın genel başkanımız geldi. Türkiye'nin en büyük çamur çürütme ve kurutma tesisini açtık. Yatırımın bedeli 61 milyon 500 TL. Orada da bir aklıevvel çıkmış, temel kazıklarının deniz sularından etkilendiğini, depremde çökeceğini söylemiş. O arkadaşın ne olduğunu, kim olduğunu, nasıl manipülasyon yaptığını biz de biliyoruz, herkes de biliyor. Bir şeyi beğenmeyebilirsin, eleştirebilirsin ama elinsaf.” şeklinde konuştu.

Bu arada yeni gemilerle ilgili görüşlerini bildiren Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ise, “Ortaya çıkan şey harika. Karbon kompozit olarak yapılan yolcu gemisinin en büyüğü. İzmir’e yakışan bir şey olmuş. İzmirliler bunu çok beğenecektir. İlk izlenimler de öyle zaten. Hayırlı olsun. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir hizmeti sundukları için teşekkür ediyorum.” dedi. Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Gökdeniz Neşer de yeni gemilerin deniz ulaşımında seviye yükselttiği söyledi. CİHAN

Yorumlar