Başkan Kocaoğlu: Her şey ortaya çıktıktan sonra endişeye gerek yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014 yılında adalet ve kalıcı barış dileklerinde bulunduğu konuşmasında yolsuzluk operasyonlarına da değindi: “Her şey ortaya çıktıktan sonra bir endişeye, moral bozukluğuna gerek yok.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Her şey ortaya çıktıktan sonra endişeye gerek yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014 yılında adalet ve kalıcı barış dileklerinde bulunduğu konuşmasında yolsuzluk operasyonlarına da değindi: “Her şey ortaya çıktıktan sonra bir endişeye, moral bozukluğuna gerek yok. Bundan sonra aydınlığa gideceğiz, çünkü sonu geldi.”

Başkan Kocaoğlu, çalışma arkadaşlarının yeni yılını kutladı. Belediye meclis salonunda yaptığı konuşmada, 2013 yılını değerlendirerek 2014'ten beklentilerini dile getirdi. 2013 yılına damga vuran Gezi olaylarının yeni bir yönetim anlayışı getirdiğini belirterek, “Gezi'nin özü, katılımcı bir yönetim istiyordu. 'Ben yaptım oldu'lara, 'Ben sizin adınıza düşünürüm' diyen erke karşı çıkıyordu. Bir kısım insanlar mesajları doğru okudu, bir kısım ise kendisine yapılmış başkaldırı olarak değerlendirdi. Gezi olayları diye adlandırılan demokratik tepki, baskıyla ve şiddetle durdurulmaya, sindirilmeye çalışıldı. Birçok gencimiz yaralandı, vefat etti. Bu, Türkiye’yi yönetenlerin bir ayıbıydı; hem Türkiye’de hem dünyada öyle değerlendirildi. Hâlâ da değerlendirilmeye devam ediyor.” dedi.

Toplumda her kesimin, telefonda konuşurken, “Acaba dinleniyor muyum?” korkusunu yaşadığı bir dönemden geçildiğini iddia eden Kocaoğlu, şunları söyledi: “2 Mayıs 2011’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon yapıldığında, ‘Yargıya müdahale edilmez, polis bildiğini yapar.’ diyenler, 300 arkadaşımızın ifadesini alanlar, 130 arkadaşımıza dava açtılar. Şimdi bizzat Sayın Başbakan, kürsüden hitap ederken savcıları, polisleri suçluyor. İktidarını sürdürmek için de ötekileştirdiği insanların, kitlelerin sayısını arttırıyor. Sadece siyasi partileri değil, insanları ötekileştirerek, Türkiye’nin neredeyse üçte ikisini karşısında, öteki, rakip olarak değerlendirerek toplumun moralini bozduğu gibi sinir sistemini, yarınına güvenini, her şeyini sarstı. Yanlış dış politikalarla komşularla ilişkileri zafiyete uğrattı. Bu ülkenin insanlarıyız, farklı partilerde olup yarışabiliriz ama ülkenin gelişmesini ve itibarlı hale gelmesini kim yaparsa yapsın destekleriz, alkışlarız. Demokrasilerde, ülkenin gelişmesinde iktidar kadar muhalefetin de katkısı vardır ama geldiğimiz noktada Türkiye farklı bir yere sürüklenmektedir. Yolsuzluk vardır yoktur, para çıkmıştır, çıkmamıştır... Eğer yargı ve polis serbest bırakılırsa, müdahale edilmezse bulacaktır. Bizim bu operasyonlarda kimseyi suçlamaya hakkımız yok. Yargı ve polis, kolluk kuvvetleri gereğini yapacaktır.” CİHAN

Yorumlar