Başkan Kocaoğlu: Harmandalı vahşi değil, düzenli depolama alanı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın, Harmandalı Çöp Depolama Alanı ile ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Harmandalı vahşi değil, düzenli depolama alanı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın, Harmandalı Çöp Depolama Alanı ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Büyükşehir ve Foça belediyelerinin ortak hizmet projesi kapsamında hayata geçirilecek Foça Bağarası Kültürevi’nin temel atma töreninde konuşan Kocaoğlu, Yıldırım’ın daha önce katı atık tesisinin Harmandalı’nda kurulmasını önerdiğini ileri sürerek, şimdi de orada tesis kurulamayacağı yönünde görüş belirttiğini söyledi.

Harmandalı’nın vahşi değil, düzenli depolama alanı olduğunu, İstanbul Ümraniye ile kıyaslanmasının doğru olmadığını savunan Başkan Kocaoğlu, “Ama bu çağda düzenli depolama yapmamız da yeterli değil. Atıkları hammadde olarak kullanıp bertaraf edeceğimiz tesisin yerini tespit ettik. Burada nasıl bir tesis yapacağımızı dünya âleme göstereceğiz.” dedi. Daha önce Torbalı Taşkesik’te kurulması planlanan tesisin ise geçen genel seçimden önce bakanlığın da devreye girmesiyle siyasete kurban edildiğini öne sürdü. CİHAN

Yorumlar