Başkan Kocaoğlu Güzelbahçe Kültür Merkezi’nin tanıtım törenine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güzelbahçe Belediyesi ile ortak hizmet projesi kapsamında yapımı devam eden Güzelbahçe Kültür Merkezi’nin tanıtım törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu Güzelbahçe Kültür Merkezi’nin tanıtım törenine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güzelbahçe Belediyesi ile ortak hizmet projesi kapsamında yapımı devam eden Güzelbahçe Kültür Merkezi’nin tanıtım törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, yeni Büyükşehir Kanunu'yla bağlanan dokuz taneyle birlikte 30 ilçe için proje ve programlarının belli olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin son 10 yılda yaptığı yatırımları rakamlarla açıklayan Başkan Kocaoğlu, “2004 yılında 101 milyon 926 bin liralık yatırım gerçekleştirdik. 10 yıl sonra, yani 2013 yılında gerçekleştirdiğimiz fiili yatırım tutarı 1 milyar 134 milyon liranın da üzerine çıktı. 10 yıldaki toplam yatırım tutarımız ise 6 milyar 361 milyon 597 bin lira.” dedi. Bütün şehri kalkındırmak için ilçe belediyelerinin projelerine de maddi destek verdiklerini ifade eden Kocaoğlu, “10 sene içinde 21 ilçemize, 115 milyon liralık finans desteği verdik; 2013 yılında ise 35 milyon lira. Biz sadece Büyükşehir Belediyesi yapsın, şu belediye yapsın diye değil, tüm kenti kalkındırmak için en kılcal damarlarına kadar ilçe belediyeler vasıtasıyla her türlü çalışmayı yapıyoruz ve halkın hizmetine sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Projeyi kat karşılığı yapıp yarısını müteahhit firmaya yaptırmak yerine Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirdiklerini belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise, “Yeteri kadar paramız yoktu. Bankalardan kredi alabilirdik ama biz bütün dünya bankaları tarafından kredibilitesi yüksek ifade edilen Büyükşehir’in başkanı Aziz babamıza gittik. O da projemize destek verdi.” dedi. CİHAN

Yorumlar