Başkan Kocaoğlu: ‘Götürmesini’ bilmediğimiz için bize beceriksiz diyorlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’in 2013 yılında merkezi hükümete ödediği vergi, 2012 yılında ödediğinden yüzde 10.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: ‘Götürmesini’ bilmediğimiz için bize beceriksiz diyorlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’in 2013 yılında merkezi hükümete ödediği vergi, 2012 yılında ödediğinden yüzde 10.7 daha fazla. Bunun anlamı şudur; İzmir, Türkiye’den 2.5 misli daha fazla büyüdü. Bunu, Aziz Kocaoğlu yapmadı. Biz sadece görevimizi yaptık, bütçemize sahip çıktık, çalmadık, çaldırmadık. Bunu, İzmirli hemşehrilerimizle birlikte başardık. Bize beceriksiz diyorlar. Haklılar; biz ‘götürmesini’ bilmediğimiz için beceriksiziz.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, partisinin Karaburun seçim bürosunun açılışına katıldı. Karaburunlu vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta, İzmir CHP milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, CHP İl Başkanı Ali Engin, Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, Mordoğan Belediye Başkanı ve Karaburun Belediye başkan adayı Ahmet Çakır ile partililer hazır bulundu.
Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 4.5 yıl önce Yarımada’yı kalkındırmak üzere bir fikir yarışması açtığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “171 bin hektarlık dünyanın en kıymetli ve ilginç coğrafyasının nasıl kalkınacağına ilişkin projeler üretildi ve bunlar kitaplaştırıldı. Şimdi ise Karaburun ve Çeşme’yi kapsayan bir stratejik plan hazırlanıyor. Yarımadanın her yerine ayrı bir fonksiyon yüklenecek. Aklı, bilimi ve teknolojiyi kullanarak, birlikte karar vererek ve üreterek çalışacağız.” diye konuştu.

İzmir’in tüm ilçelerine yapılan yatırımların Karaburun’a da yapılacağının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Zararlı şeyi yapmak yok. Faydalı şeye de istemezük diye ayak diremek yok. Kalkınma-gelişme-iyileştirme dengesini koruyacak bir yerel yönetime ihtiyaç var. Bayındır, Ödemiş, Tire, Bademler’deki üreticileri nasıl kalkındırdıysak, yeni bağlanan ilçelerimizde aynısını yapacağız. Bu kenti yerelde kalkınma modeliyle kimseye ihtiyaç olmadan ayağa kaldırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni alacağı gemilerle, Karaburun’a sefer başlatacaklarını müjdeleyen Başkan Kocaoğlu, “2015 yazında 32 knotluk gemimizi de devreye alacağız. Bir saatte körfezin üzerinden kayar gibi Karaburun’a geleceksiniz.” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise yeni yasanın ardından köylerin tüzel kişiliklerinin yok edilmesine karşı olduklarını kaydetti. Engin, “Ama iyi ki Aziz Kocaoğlu var. Daha Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmadan ilçelerimize hizmetler gelmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçelerde olduğu gibi burada da yaşayanların ekonomik olarak kalkınmasına destek olacak.” diye konuştu.

Mordoğan Belediye Başkanı ve Karaburun Belediye başkan adayı Ahmet Çakır ise şunları ifade etti: “Gün, birlik olma günüdür. Bizim amacımız hizmet etmektir. Sizlerden isteğim, bizi en güçlü şekilde iktidara getirin ki İzmir’in en batısından Türkiye’ye örnek olalım. Bugüne kadar Karaburun’a hizmet eden başta Serdar Yasa olmak üzere tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Barış, kardeşlik ve dostluk içinde 30 Mart’ta iktidara geleceğiz.”


CİHAN

Yorumlar