Başkan Kocaoğlu Çiğli'deki çöp problemini çözdü

Babasının cenazesi için üç gündür Erbaa’da bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun döner dönmez ilk işi, Çiğli ilçesindeki çöp krizini çözmek oldu.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu Çiğli'deki çöp problemini çözdü

Babasının cenazesi için üç gündür Erbaa’da bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun döner dönmez ilk işi, Çiğli ilçesindeki çöp krizini çözmek oldu. Maaş alacakları sebebiyle iş yavaşlatma eylemi yapan Çiğli Belediyesi temizlik işçilerini şantiyede ziyaret eden Kocaoğlu, 30 dakika süren temasların ardından meseleyi kavuşturdu.

Çiğli Belediyesi’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz sebebiyle bir süredir maaş alamayan işçilere seslenen Başkan Kocaoğlu, ekonomik kaynak yaratacak bir formülü hızla hayata geçirerek, birikmiş maaşların ödenmesini sağlayacaklarını söyledi. Belediyenin hizmet alanı kapsamındaki bir gayrimenkulü Büyükşehir Belediyesi’ne satmasıyla ödeme krizinin aşılabileceğini, seçimlerin ardından da kalıcı bir çözüm formülü bulacaklarını belirten Kocaoğlu, “Sizlerden ricam, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerden alacağımız takviyeyle biriken evsel atıkları hep beraber toplayalım. Seçimden sonra da Çiğli Belediyesi’nin ekonomik durumunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de gücüyle mutlaka düzeltmemiz lazım. Ben bugüne kadar sözümden caymadım, Allah bundan sonra da caydırmasın. Bu şekilde hem sizlerin hem Çiğlili hemşehrilerimizin mağduriyetini giderelim.” dedi. Bunun üzerine işçiler de, “Sizin buraya gelmeniz, bizim için sorunun çözümü anlamına geliyor. Sizin verdiğiniz güvenceye inanıyoruz.” şeklinde cevap verdi.

Ardından Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’la çözüm formülü üzerine konuşmak üzere şantiyeden ayrılan Kocaoğlu CHP Çiğli Belediye başkan adayı Hasan Aslan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve DİSK 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin’in de katıldığı kısa bir toplantıyla mutabakat sağladı. CİHAN

Yorumlar