Başkan Kocaoğlu: Bu hükümeti değiştirmezseniz bu ülke elden gider

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Menemen ilçesinde yapılacak karayolu köprüsü ve bağlantı yollarını kapsayan projenin temel atma törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Bu hükümeti değiştirmezseniz bu ülke elden gider

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Menemen ilçesinde yapılacak karayolu köprüsü ve bağlantı yollarını kapsayan projenin temel atma törenine katıldı. Ayrıca Egekent-2 ve Ulukent istasyonlarında toplam 2 milyon liraya mal olan iki adet asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidini de hizmete açtı.

Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, belediye hizmetlerini yerine getirirken önlerine başka büyük hedefler de koyduklarını belirterek, "İzmir’in 30 ilçesi, 60 beldesi, 597 köyüyle beraber yerelde kalkınmayı gerçekleştirmek, gençlerimize iş ve aş sağlamak istiyoruz. Hedef sadece belediye başkanlığı değildir, kalkınmada öncülüktür, liderliktir. Bunu 10 yılda büyük ölçüde gerçekleştirdik.” dedi. 2004 yılında 11 km. raylı sistem devraldıklarını, bugün 96 km. raylı sistem hattının hizmette olduğunu kaydederek, “Bu ayın 25’inde 97 km. oluyor. 30 Nisan’da 100 km.’ye çıkıyor. 30 Haziran’da İZBAN Torbalı’ya gittiği zaman 130 km. oluyor. Konak’ta 13 km., Karşıyaka’da 10 km. tramvayın ihalesi bitti, kredisi alındı, çalışması başlıyor. Raylı sistem hattımızı 14 kat büyütüyoruz. Beş yıl içinde 302 km.’ye çıkaracağız." şeklinde konuştu. Şehri kalkındırmak Büyükşehir Belediyesi’nin görevi olmadığı halde 400 milyon lira harcayarak fuar kompleksi yaptığını söyleyen Kocaoğlu, “Temmuz ayında bitiyor. Dünya ticareti İzmir’de buluşacak. Ege Bölgesi’nin tüm ürünleri bu fuarda buluşacak, hem ülkemizi hem kentimizi dünyaya tanıtacağız, ülkemizi ve kentimizi kalkındıracağız.” dedi.

Ülkenin derdinin AK Parti’ye oy veren namuslu insanlarla değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu’ndaki kişilerle olduğunu öne süren CHP adayı Kocaoğlu, “Bu dertten kurtulmanın yolu, 30 Mart’ta sandıktan geçiyor. 76 milyon vatandaş, ilk raundu 30 Mart’ta verecek. Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve sonraki genel seçimlerde bu hükümeti değiştirmezseniz, bu ülke elden gider. Bir iki kuşak, toparlamak için çile çeker.” diye konuştu.

Proje kapsamında Esatpaşa Mahallesi’nde, demiryolu üzerinde 1211 Sokak ile Atatürk Caddesi’ni birbirine bağlayan 70 metre uzunluğunda köprü, 220 metre uzunluğunda duvar, bin 200 metre yol ve tretuvar yapılacak. CİHAN

Yorumlar