Başkan Kocaoğlu: Binali Yıldırım'ın sözüyle kanım dondu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TCDD İzmir Limanı İşletmesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonundan sonra ortaya çıkan ses kayıtlarıyla ilgili olarak, Vali Mustafa Toprak’a istifa çağrısında bulunmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Binali Yıldırım'ın sözüyle kanım dondu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TCDD İzmir Limanı İşletmesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonundan sonra ortaya çıkan ses kayıtlarıyla ilgili olarak, Vali Mustafa Toprak’a istifa çağrısında bulunmuştu. Bunun ardından AK Parti Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın, "Vali görevini yapmıştır." şeklindeki açıklamasına sert tepki gösteren Kocaoğlu, “Tapeler çıktı. Bunları yaptığını bilmiyoruz, okuyoruz. Emniyet müdürü telefonu veriyor, vali de, 'Operasyonu yapma, Ankara böyle istemiyor.' diyor. Vali, devletin valisidir. Halkın malını korumak için var. Bu aşamada nasıl güvenebiliriz, olur mu? Vali, bir polis şefine, 'Operasyonu yapmayın.' diyerek, delil karartmasına izin verdi, zanlıyı korudu. Polise, görevini kötüye kullanmasını emrediyor. Bunu yapan valiyi istifaya çağırmaz mısınız? Sayın adayla polemiğe girmek istemiyorum, afra tafra da yapmıyorum. 11 sene bakanlık yapmış biri, valinin polise, 'suç karart' demesini görevi olarak değerlendiriyorsa yandı bu memleket. Hep beraber yandık. Bu, 'Görevi yerine getirme' demek valinin göreviyse biz bitmişiz demektir. Söylenecek fazla bir şey yok. 6 yaşından beri siyaset içindeyim, sayın adayın bu sözüyle kanım dondu. Ülkemin, çocuğumun geleceğine baktığım zaman, bir de bunlara baktığım zaman vatandaş Aziz olarak kanım donuyor. İstifaya çağırmazsam görevimi yapmamış olurum.” şeklinde konuştu.

Yerel bir televizyon kanalında hazırlanan programa misafir olarak katılan Başkan Kocaoğlu, Vali Toprak’a yönelik istifa çağrısını yineleyerek, “Operasyonu yapma, diyor. Delil karartıyor, suçluyu koruyor. Polisin görevini kötüye kullanmasını emrediyor. Bunu yapan valiyi siz istifaya çağırmaz mısınız? Vali, vatandaşın malını korumak için var. Herkes ona bağlı, biz de ona bağlıyız. Pekiyi ben ona nasıl güveneyim? Vali kalkıp da polis amirine, 'Bu operasyonu yapma.' diyor. Bu ne demek? Zanlıyı koruyor. Polisin görevini kötüye kullanmasını emrediyor." dedi. 2004 ve 2009 yıllarındaki seçimlerde adaylarla ve siyasilerle hiç uğraşmadığını söyleyen Kocaoğlu, “Hep hizmetlerimizi anlattım. Bu kez rakipler, Büyükşehir Belediyesi'ne mesnetsiz atışlara başladı. Bunlara cevap vermek gibi bir görev üstlenmek zorunda kaldık. Kavga etmiyoruz ama adımız kavgacıya çıkıyor. Herkesin bir yüz şekli var, ben de konuşurken kaşlarım ve alnım kırışıyor. Biraz yüksek sesle konuştuğumda böyle oluyor. Ona rağmen adımızı, sessiz sakin dururken kavgacıya çıkaracaklar." diye konuştu.

'BİNALİ YILDIRIM ADAY OLMASAYDI BEN DE OLMAZDIM'

Aziz Kocaoğlu, aday olma sürecine de değinerek, “Binali Yıldırım aday olmasaydı ben de aday olmazdım. Seçim kolay alınacak olsaydı, bir arkadaşımızı taşırız düşüncesindeydim ancak bir bakan olunca. 'Kaçmam, ortaya çıkarım.' dedim. Şimdi MHP, biraz klasik olacak ama kamuoyu yoklamalarında bizim önde çıkmamızdan dolayı bize vuruyor. Bu doğaldır. Bir önceki seçimde MHP tabanından bize oy da geldi, bu nedenle böyle bir stratejileri doğaldır. Seçimin sonuçlarında kararı millet verecek. Biz kendimizi İzmirliye emanet ettik. Herkes kendine bir hedef koyuyor, biz de hedefi başkasına göre koyamayacak ve açık ara birinci parti olduğumuza göre hedefimiz 56,7'nin üstüne çıkmaktır.” dedi. CİHAN

Yorumlar