Başkan Kocaoğlu: Beceriksizim çünkü müteahhitleri seçemiyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisinin sadece ‘beceriksiz’ söylemiyle eleştirildiğini belirterek, “Projelerde, stratejik planlarda sadece üzerimize yakışan onurla taşıyacağımız bir ‘beceriksizlik’ kelimesinden...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: Beceriksizim çünkü müteahhitleri seçemiyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisinin sadece ‘beceriksiz’ söylemiyle eleştirildiğini belirterek, “Projelerde, stratejik planlarda sadece üzerimize yakışan onurla taşıyacağımız bir ‘beceriksizlik’ kelimesinden ileriye gitmeyen söylemler bizim iftiharımız. Beceriksizim, gerçekten beceriksizim. Tanıtımı, övünmesini bilmiyorum, öğretmediler, beceriksizim. Tanıtım yapmak, bilmem ne yapmak bana zul geliyor, beceriksizim. Beceriksizim, her yaptığım proje gecikiyor. İki ay, üç ay, beş ay gecikiyor. Neden gecikiyor biliyor musunuz? Ben ihale yapmasını bilmiyorum da onun için gecikiyor. Türkiye şartlarında ihale yapamıyorum. Türkiye koşullarına göre yapamıyorum, mevzuata göre ihale yapıyorum. İş gecikiyor ama herkesten yüzde 50 yarı yarıya ucuz yapılıyor. İş gecikiyor çünkü müteahhidi seçemiyorum. Türkiye’de bugünkü mevzuata motomot uyarak çalışmak kadar zor bir şey yok. Ama ben uymak zorundayım. Benim ağam, paşam, dayım yok, öyle çalışmak zorundayım.” dedi.

İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı’na konuk olan Kocaoğlu, üçüncü dönemdeki yönetim anlayışından, özel idare mallarına kadar geniş bir yelpazede açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın Harmandalı çöplüğüne dair yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Kocaoğlu, uzun süredir uğraştıp ama bir türlü alamadıkları Özel İdare taşınmazları listesinin de sonunda kendilerine verildiğini belirtti.

Belediyenin yeni dönem projeleri ve yol haritası hakkında meclis üyelerini bilgilendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “On sene içerisinde birinci beş yılım bana göre öğrenme dönemiydi ve başarılı bir beş yıldır. Hazırlıksız geldiğimiz beş yılda ilk yıllar öğrenme ile geçti. İkinci beş yılda, birinci beş yılın kat be kat fazlası yatırım ve projeyi hayata geçirmemize rağmen bize göre iyi bir performans sergileyemedik. Daha iyisini daha fazlasını yapabilecek gücümüz ve deneyimimiz vardır. Burada hiçbir bahaneye sığınmak gibi bir kişiliğim yok. Yapamadıysak biz yapmadık, yapmak için çalışırız. Ama ikinci beş yıl operasyon denilen bir lanet başladı. Sadece gelen yazılara bile cevap yazamayacağız diye sabahladığımız oldu. Arkadaşlarımızın tutuklu kalması haricinde ben hayatımdan memnunum.” dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, kentin son günlerde en çok konuştuğu Özel İdare taşınmazlarına yönelik ise, “Ben siyaset yapmayı sevmem. Bu mallar İzmirlinin malı. Sonucun gelmesini bekledik. Bugün Valilik tarafından malların listesi geldi. Hükümet Konağı’ndan belediyeye 24 günde teşrif edebildi. Bunun nedeni tapu işlemlerinin yapılmasıdır. Tapu işlemlerinin yapılmasıyla İzmir’in hakkı olan malların bir yere gitmeyeceğiz. Tapu devri nasıl yapıldıysa, tapu idaresi mahkeme kararı ile bunu belediyeye devredeceğini bilmesi gerekir valinin. Bu konuda herkes destek verdi. Tabi ki aykırı sesler de çıkacaktır aykırı sesler çıkacağına sussalardı, çocuklarına torunlarına, yarın ‘keşke babam dedem bu mallara sahip çıkmasaydı’ diyeceklerdir. Biz hiçbir zaman eğitim arazilerine, ibadet arazilerine hiçbir karşı itirazımız olmadı. İş yapılmış, bina yapılmış, şimdi şuraya veriyorum diyor. Biz bunda değiliz. Biz İzmirlinin parası ile yapılan tapusu alınmış, bu kentte yararı olsun diye yapılan, hizmet edilsin diye yapılan tapusu gayrimenkullerin peşindeyiz. İl Özel İdaresi oranın gelirini bu kente harcıyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi niye almasın? Bunda ne zarar var? Bugün ben yarın başka bir arkadaş. Niye onun tapusu bizde olmasın? Sümerbank arazisi eğitim alanı değil. Kimse bize planlama öğretmesin, yaya kalır. Biz oraya müze yapmak istiyoruz. Çıngar çıkar başka konu. Biz oraya otel ve kongre merkezi de yapılsın diyoruz. Niye Büyükşehir Belediyesi yapmasın? Fuarı Büyükşehir yapsın, biz elimizi sürmeyelim, eleştirelim, ne zaman bitiyor diye soralım. Bitmesin diye de sabaha kadar dua edin. Koskoca kentte kongre merkezi yokmuş, belediye niye yapmamış? Buyurun siz yapın. Niye yapmadınız? Efendim, bana kimse geç kaldı demeyecek. Bana iş bitiremiyor diyen adam gitsin Bornova Paterson Köşkü yanındaki Kültür Bakanlığı inşaatına baksın 20 senedir orada duruyor. Bunu niye yapmadın? İzmir’e mi yapmak istemedin, yoksa kültüre mi sıcak bakmıyorsun?” dedi.

Kentin gündemindeki bir çok konuya mecliste değinen Kocaoğlu, metro ve teleferik yapımına dair ise şunları söyledi: “Metro ve teleferik geciktiyse bunda bizim de kabahatimiz var bu konularda. En çok beni üzen çevre konusunda Türkiye’de açık ara öndeyiz. Bir eksik kaldı. Bertaraf tesisi. Bunu kimsenin temcit pilavı gibi ısıtmasına gerek yok. Siyasete kurban gitti, bir bu eksiğimiz kaldı. Yer bulamadık. Bir arazi bulduk. Herkesin görüşü olumlu. Konu belli, İzmir’in sorunları da gizli değil. İzmir’in başkanının seçim bildirgesi belli. Bunu hızlandıralım. Kim bilgi verdiyse Sayın Valime Harmandalı'nda patlama olacak diye korkuyorum demiş. Orada geçirmezlik var. Orada herhangi bir risk yok.” dedi.

Kocaoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı CHP ve MHP’nin çatı adayına dair de açıklamalarda bulundu: “Bugün isim üzerinde duruluyor ama, iki partinin birleşerek böyle bir birlikteliğe adım atması ve uzlaşı kültürünün de bu ülkede başlaması lazım. Biz birbirimizi sevmek, birbirimize sarılmak zorundayız. Gerisi olur biter.” CİHAN

Yorumlar