Başkan Kocaoğlu: AVM çocuklarımızın canından daha mı değerli?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CH adayı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’de iktidarların geçmişte 68 ve 78 kuşağını dinlemeyerek yaptığı hatayı bugün de Gezi eylemlerinde tekrarladığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: AVM çocuklarımızın canından daha mı değerli?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CH adayı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’de iktidarların geçmişte 68 ve 78 kuşağını dinlemeyerek yaptığı hatayı bugün de Gezi eylemlerinde tekrarladığını öne sürdü. Kocaoğlu, “Gezi Parkı’na AVM yapılması, çocuklarımızın canından daha mı değerliydi?” dedi.

Yerel bir televizyonda canlı yayına katılan CHP adayı Kocaoğlu, 2014-2019 dönemine ilişkin projelerini ve stratejilerini anlattı. Gezi Parkı olaylarına da değinerek, “Gezi parkında ne vardı? Hiçbir şey yoktu. Başbakan gidip, ‘Ne istiyorsunuz?’ diye soracaktı. Bunu yapmadı. Oraya bir AVM yapılması, çocuklarımızın canından, gözünden daha mı önemliydi? Orada Gezi Parkı’nda direnen insanlar yüksek tahsilli, yurtdışında okumuş, iki üç lisan bilen, bir kısmı üst düzey yönetici, bir kısmı yarın üst düzey yönetici olacak, ülkeyi emanet edeceğimiz kuşak.” diye konuştu.

Yeni döneme ilişkin projelerinden de bahseden Kocaoğlu, ulaşıma büyük ağırlık vereceklerini belirterek, “10 senede 11 kilometreyi 130 kilometreye, ekonomik durumu sıkışıkken çıkartmış bir belediye, şu anda yatırım yapma kapasitesi çok yüksekken beş sene içinde 302 kilometre hedefine ulaşacaktır.” dedi. AK Parti Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın, toplu ulaşımda aktarma süresini 120 dakikaya çıkarma vaadini de eleştirerek, “Öyle bir söylem geliştirmiş, adaylardan bir tanesi. Onu söyleyen adayın, büyük kentlerin çoğunda kendi partisinin belediye başkanları var. Biz bunu altı yedi yıldır gerçekleştiriyoruz, o partinin belediye başkanlarından hiçbiri İzmir’deki uygulamayı görmemiş, 10-15 dakika olsun yapmaya kalkmamış. Şimdi, ‘Ne verirsen, şu kadar fazla vereceğim’ mantığıyla, ‘120 dakikaya çıkartacağım.’ demenin ne kadar tutarlı olduğu konusunda takdiri İzmirli hemşehrilerime bırakıyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar