Başkan Kocaoğlu: 17 Aralık’ta takke düştü, kel göründü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği etkinlikte, İzmir’deki Karslılarla biraraya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: 17 Aralık’ta takke düştü, kel göründü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği etkinlikte, İzmir’deki Karslılarla biraraya geldi. Buluşmaya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İl Başkanı Ali Engin, Konak Belediye başkan adayı Sema Pekdaş, Buca Belediye başkan adayı Levent Piriştina ve Karşıyaka Belediye başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı.

Federasyonun Gültepe’deki lokalinde konuşan Başkan Kocaoğlu, “Yerinde kent dönüşümü sözünü Türkiye’ye yerleştiren, AKP’ye de mecburen söyleten İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Biz Kadifekale’de inşaat yapılamayacağı, çivi bile çakılamayacağı için, heyelan bölgesi olduğu için oradaki vatandaşlarımızı Uzundere’ye taşıdık. Bugün görüyorsunuz, Kadifekale’de yıktığımız evlerin yerine kartondan, kontraplaktan bile ev yapmadık. Bu konuda bir sürü dedikodu yaptılar. Biz ağaç dikiyoruz, orman yapıyoruz. Bizim kent dönüşümü anlayışımızın birinci koşulu, kent dönüşümün yerinde yapılması.” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin, dönüşümden kendisine bir toplu iğne dahi almayacağını söyleyen Kocaoğlu, “Ege Mahallesi’nde, Aktepe Emrez’de, Ballıkuyu’da, Karşıyaka Örnekköy’de, Uzundere’dekinde de aynısını yapıyoruz. Bunlardan belediyeye kâr yok. Bizde zaten yandaşa, hısıma, akrabaya su yok.” şeklinde konuştu. Sözlerini 30 Mart yerel seçimleriyle tamamlayan Kocaoğlu, “Önümüzde bir seçim var. Biz 17 Aralık’a kadar ne söylersek söyleyelim, vatandaş anlattıklarımızı dinliyordu ama bir kulağından giriyordu, bir kulağından çıkıyordu. Şimdi ayan beyan iş ortaya çıktı. Takke düştü, kel göründü.” dedi. CİHAN

Yorumlar