Başkan Kocaoğlu: 15 değil 25'şer binlik stat yapmaya hazırız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ildeki spor kulüplerinin başkanlarıyla yaptığı toplantıda, Karşıyaka ve Göztepe’de TOKİ tarafından yaptırılması öngörülen 15’er bin kişilik statların kapasite açısından yetersiz olduğunu dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocaoğlu: 15 değil 25'şer binlik stat yapmaya hazırız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ildeki spor kulüplerinin başkanlarıyla yaptığı toplantıda, Karşıyaka ve Göztepe’de TOKİ tarafından yaptırılması öngörülen 15’er bin kişilik statların kapasite açısından yetersiz olduğunu dile getirdi. Uzundere ve Örnekköy’deki arazilerin kendilerine tahsis edilmesi durumunda, 25’er bin kişilik iki stadı da içeren spor komplekslerini yapmaya hazır olduklarını, bu konudaki taleplerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a yazılı olarak ilettiklerini söyledi.

Tarihi Asansör Restoran’daki buluşmaya Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Mehmet Diniz, Bucaspor Kulübü Başkanı Hüsnü Kaya, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Altınbaş, Altay Spor Kulübü Başkanı Niyazi Konuşmaz, Altınordu Spor Kulübü Başkan Vekili İbrahim Görücüoğlu, İzmirspor Kulübü Başkanı Cemal Dönmez, Bergama Belediye Spor Kulübü Başkanı Hakkı Özlü, Menemen Belediye Spor Kulübü Başkan Vekili Mehmet Arslan, Balçova Belediye Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Dolar, Yeni Bornova Spor Kulübü Başkanı Murat Keser, Yeşilova Spor Kulübü Başkanı Metin Küçükoğullarından ve Torbalı Spor Kulübü Asbaşkanı Necip Ateşoğlu katıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, İzmir'in liglerdeki spor kulüplerinin amatör futbol branşlarına 4,5 milyon liralık destekte bulunmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren başkanlar teşekkür etti.

Uzun süredir şehrin gündemindeki yerini koruyan stat konusuna değinen Başkan Kocaoğlu, kendilerine yer gösterilmesi durumunda sosyal tesisleri, antrenman sahaları, spor salonu, tenis kortları, açıkhava voleybol ve basketbol sahaları, yüzme havuzu, donatı alanları ve 25 bin seyirci kapasiteli stadıyla iki ayrı kompleksin yapımını üstlenmeye hazır olduklarını ifade etti. Gürsel Aksel Stadı’nın yerine, şehrin güneyinde başka bir alanın tercih edilmesi gerektiğini belirterek, “Örneğin Uzundere toplu konutlarının çevresindeki Hazine arazileri üzerinde bir planlama çalışması yapılabilir. Böylelikle hem kentlilerimizin nefes alacağı alanları daraltmamış hem de kent merkezindeki trafik yükünü, taşıyabileceğinden daha fazla artırmamış oluruz.” dedi. Gürsel Aksel Stadı’nın yerine ilişkin endişeleri Karşıyaka Stadı için de taşıdıklarını belirten Kocaoğlu, “Mülkiyeti bakanlıkta kalmak şartıyla Örnekköy'deki 75 dönümlük alana, en az 25 bin kişilik bir stat yapmak istiyoruz. Tek talebimiz, tamamen İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla yapacağımız bu tesis için arazinin bize devredilmesidir. Güzelyalı ve Karşıyaka’nın merkezini yeni statlarla daha fazla sıkıştırmak yerine, Örnekköy ve Uzundere projelerini harekete geçirelim.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar