Başkan Kocamaz'dan Kürtçe müzik açıklaması

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında belediyeye ait sosyal tesislerde Kürtçe müziğin yasaklandığı yönünde çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Belediye'ye ait tesislerde...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocamaz'dan Kürtçe müzik açıklaması

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında belediyeye ait sosyal tesislerde Kürtçe müziğin yasaklandığı yönünde çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Belediye'ye ait tesislerde huzuru bozmama adına dışarıdan sanatçı getirilmesini yasakladıklarını vurgulayan Kocamaz "Kürtçe yasaklandı" gibi aslı astarı olmayan yalanlarla insanları birbirine düşürmeye çalışmanın insanlıkla, gazetecilikle, demokrasi ve insan hakları ile bağdaşır bir yan yok." dedi.

Mersin'i barış ve kardeşlik kenti yapmaya azimli ve kararlı olduklarını ifade eden Kocamaz, "Bu nedenle Türküyle- Kürdüyle-Arabıyla, Alevisiyle-Sünnisiyle, Hristiyanı ile bu kentte yaşayan tüm insanları bir bütün olarak görüyor ve herkesi Mersin ortak paydasında birleştirmenin gayretini güdüyoruz" diye ifade etti.

“Hiç kimsenin bir başkasına üstünlüğü yoktur. Ben Arabım, Arabın aceme üstünlüğü yoktur. Üstünlük yalnız ve ancak takva iledir” diyen bir Peygamberin ümmeti olduklarını anlatan Kocamaz şöyle devam etti: "Bizim iyi niyetli bu çabalarımızı baltalamak, provoke etmek çabası içinde olan, insanları geçmişte olduğu gibi huzursuz etmek isteyen marjinal gruplar ortamı germeye, insanları birbirine düşürmeye, kentte terör havası estirmeye, tedirgin etmeye çalışmaktadır. Şunu herkes bilmelidir ki, bizim Kürt kardeşlerimizle bağlarımızı hiçbir şekilde kopartamazlar. Kürt kardeşlerimizle aramıza giremezler. Çünkü bizler aynı dinin, aynı inancın, aynı vatanın ve aynı bayrağın insanlarıyız. Bizler, Kürt kökenli kardeşlerimizle etle-tırnak gibi olmuşuz. Bin küsur yıldır aynı toprağı, aynı kaderi, aynı sevinci ve aynı sıkıntıları paylaşıyoruz. Dolayısıyla bizler bu ülkede kargaşa yaratan, kendilerine hizmet için çırpınan devletin polisine saldıran, insanların canına kasteden, genç-yaşlı, asker-sivil, kadın-çocuk demeden öldüren, vatanı bölmeye çalışan, bayrağımıza karşı her türlü saygısızlığı gösteren, hakaretler yağdıran bu marjinal grupları, Kürt halkının temsilcisi olarak da görmüyoruz."

Hiç kimsenin karşısındakileri rahatsız edip yıldırıp baskı uygulayarak bir yerlere varması mümkün olmadığını diye getiren Kocamaz

Belli mevkilerde görev yapan yöneticiler olarak çok dikkatli davranmak zorunda olduklarını kaydetti.

Gelen şikayetler, her an olumsuz bir olay olacakmış hissi ve son bayrak indirme hadisesinden sonraki gençlerin öfkesinin sorumluluk sahibi bir yönetici olarak kendilerini bazı kararlar almaya sevk ettiğini vurgulayan Kocamaz şunları kaydetti: "Belediye tasarrufunda olan işletmelerde huzuru bozma girişimlerine, gençleri ve Mersin halkını galeyana getirecek davranışlara fırsat vermemek düşüncesiyle, dışarıdan sanatçı getirilmesini yasaklayarak, doğabilecek olumsuz hareketlerin önüne geçmek istedik. Alınan ve uygulamaya konulan bu tedbiri başka yerlere çekerek, insanları kışkırtarak, bazı sorumsuzca tavırlar sergileyerek ortamı germenin, 'Kürtçe yasaklandı' gibi aslı astarı olmayan yalanlarla insanları birbirine düşürmeye çalışmanın insanlıkla, gazetecilikle, demokrasi ve insan hakları ile bağdaşır bir yanının olup olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

İnsanlar her yerde, her dili istediği gibi konuşup şarkısını söylediğini bunada buna hiç kimsenin itirazı ya da müdahalesinin olmadığını belirten Kocamaz, "Ancak Belediye tesislerinde şu nazik ortamda gelişebilecek herhangi bir nahoş hareketin önüne geçmek de bizlerin en öncelikli görevidir. Kaldı ki biz Kürtçeyi yasakladık gibi bir ifadeyi hiçbir zaman, hiçbir yerde kullanmadık, kullanmayız da. Aklı selim sahibi herkesin şu zor günlerde sinirlerine hakim olması, provakatif davranışlardan kaçınması, oyuna gelmemesi, kent barışına katkı koyması, tahriklere kapılmaması, Mersin ortak paydasında birleşerek üzerine düşeni yapması gerekir" ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar