Başkan Kocadon: Turizm Bakanı Bodrum'a gelme tenezzülü göstermiyor

Muğla'nın Bodrum Belediye Başkanı ve CHP adayı Mehmet Kocadon, "Bodrum gibi Türkiye'nin marka şehri olmuş, 2 milyar dolar gelir sağlayan bir turizm kentine Turizm Bakanı gelme tenezzülü göstermiyorsa artık iş bizlere düşmüştür.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Kocadon: Turizm Bakanı Bodrum'a gelme tenezzülü göstermiyor

Muğla'nın Bodrum Belediye Başkanı ve CHP adayı Mehmet Kocadon, "Bodrum gibi Türkiye'nin marka şehri olmuş, 2 milyar dolar gelir sağlayan bir turizm kentine Turizm Bakanı gelme tenezzülü göstermiyorsa artık iş bizlere düşmüştür." diye konuştu. Kocadon, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) toplantısına katıldı.

Grand Yazıcı Boutique Otel'deki toplantının açılış konuşmasını yapan BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu, "Bu seçimler çok enteresan. Bodrum, ilk defa böyle bir seçim yaşıyor. Bugüne kadar ilçe ve belde belediye başkanlıkları seçimi vardı ama şimdi koskoca bir yarımadaya yönelik başkanlık seçimiyle karşı karşıyayız. İnşallah layık olduğunuz yere geleceksiniz, bu konuda bir şüphemiz yok." dedi. Ardından söz alan Başkan Kocadon, "Bu turizm dediğimiz pastadan biz ne kadar büyük dilim kestirebilirsek kendimize, siz profesyoneller de o kadar faydalanırsınız arkadaşlar. Bugün Bodrum'da bir otelde müdürlük yaparsınız, yarın Rize'de; yani sizin için turizm, her yerde olması gereken bir olgu. Onun için birlik beraberlik içinde, bu pastadan önce yurdumuza ne alırız ona bakmak lazım. Bunun aynı zamanda bir devlet politikası, hükümetlerin politikası olması lazım. Bugün bacasız sanayi olarak görülen turizmde bakın, ülkeler birbirleriyle arkadaşlar. Gidin fuarlara bakın, dünyada en fazla turist çeken ülke Amerika ve fuarlarda en büyük standı da Amerikalılar açıyor. Niye? Demek ki bir ihtiyaç bu. Bodrum'u merak ettirmedikten sonra kimse gelmez. Hem Bodrum'u merak ettireceğiz hem de Bodrum'a gelen bir turistin tekrar gelmesi için mücadele edeceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar