Başkan Karalar: Stadyumun yerine AVM yapılmasına karşıyım

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 5 Ocak Stadyumu’nun yerine AVM yapılmasına karşı olduklarını söyledi.İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer ve yönetim kurulu üyeleri Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Karalar: Stadyumun yerine AVM yapılmasına karşıyım

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 5 Ocak Stadyumu’nun yerine AVM yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer ve yönetim kurulu üyeleri Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Zeydan Karalar’a başarı dileklerini ileten Nazım Biçer, İMO Adana Şube olarak Adana’ya katkı vermeye hazır olduklarını belirterek yerel yönetimlerle meslek odalarının işbirliği içinde çalışmalarının önemine değindi.

Başkan Nazım Biçer Adana kentinin en önemli sorunlarından birinin çarpık kentleşme olduğunu, bu nedenle de kentsel dönüşümün önemli olduğunu ancak konunun sosyal, ekonomik, kültürel ve insani boyutlarıyla birlikte ele alınması gerektiğini vurguladı. Başkan Zeydan Karalar’ın, Seyhan İlçesi için bu konuda önemli adamlar atacağına inandıklarını belirtti.

Nazım Biçer, bir yılı aşkın süredir 5 Ocak Stadyumu’nun yerine TOKİ’nin AVM ve çok katlı konut yapımı planlarına karşı mücadele ettiklerini söyledi. Konuyla ilgili yaptıkları anket sonucunda Adanalılarının da bu stadyumun yerinen kamusal kullanıma haiz bir alan olarak kalmasını istedikleri ifade eden Biçer, bölgenin vatandaşların sosyal, sportif faaliyetlerini yürütecekleri, şehrin soluk almasını sağlayacak yeşil dokunun oluşturulduğu kamusal bir alan olarak kalmasını temin etmenin Adana için önemli olduğunu vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise kendisinde oda kökenli biri olduğunu belirtirken mühendis ve mimarların birikim ve deneyimlerinden yararlanacaklarını söyledi. Karalar, "Yapacağımız projelerde odaların bilgi ve deneyimlerinden yararlanacağız. Bununla birlikte 5 Ocak Stadyumunun yerine yapılması planlanan AVM'ye karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Bu anlamda elimizden gelen her şeyi yapacağız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar