Başkan Karalar: Amatör spora önem vereceğiz

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, amatör spora önem vereceklerini belirterek, gençleri spora yönlendirerek uyuşturucu illetinden kurtaracaklarını söyledi.Başkan Karalar ilçede bulunan amatör spor kulüpleri temsilcileri ile bir araya gelerek...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Karalar: Amatör spora önem vereceğiz

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, amatör spora önem vereceklerini belirterek, gençleri spora yönlendirerek uyuşturucu illetinden kurtaracaklarını söyledi.

Başkan Karalar ilçede bulunan amatör spor kulüpleri temsilcileri ile bir araya gelerek sorunları dinledi. Daha önceki yıllarda amatör spor kulübü başkanlığı yaptığını belirten Başkan Zeydan Karalar bu anlamda amatör spor yapmanın, yaptırmanın zorluklarını bildiğini söyledi. Karalar, "Ben de geçmiş yıllarda amatör spor kulübü başkanlığı yaptım. Sizlerin nasıl zorluklar çektiğini iyi biliyorum. Sporu iyi bilirim ve önemsiyorum. Zaten Mustafa Kemal Atatürk 'Sağlam kafa sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' ve 'Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' diyerek spora ve sporcuya verdiği önemi göstermiştir. Gençlerimiz sokaklarda kahve köşelerinde geziyor. İşsizlikten dolayı, bazı sorunlarından dolayı madde bağımlısı olmuş gençlerimiz var. Bizlerin bu gençlere sahip çıkmamız, bu illetten kurtarmamız gerekiyor. Bu anlamada sizin bir görevinizde bu gençleri spora yönlendirerek bu illetten kurtarmak. Bizlerde imkânlarımız çerçevesinde elimizden gelen desteği vermeye hazırız." şeklinde konuştu.

LİSANSLI SPORCU SAYISINI ARTIRMAMIZ GEREKLİ

Başkan Karalar'ın ardından söz alan Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir, kendisinin de sporun içerisinden gelen bir insan olduğunu ve sorunları bildiğini söyledi. Özdemir, "Gençlerimizin spor yapması gerekir. Bende sporun içerisinden gelmiş bir kardeşinizim. Yasal olan her şeyde belediyemiz amatör spor kulüplerinin yanında olacaktır. Gerekli yardımı imkânları çerçevesinde yapacaktır. Öncelikle yapacağımız gereken iş; mahalle takımlarımızı daha üst seviyeye çıkartmak olacak. Seyhan'da 2 bin olan lisanslı sporcu sayısını arttırmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. Toplantıya davet edilmelerinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden amatör spor kulübü temsilcileri 10 yıldır ilk kez böyle bir fırsat bulduklarını ifade ederek Başkan Karalar'a ve ekibine teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar