Başkan Karalar: Adana'da engellilere yönelik projeler artırılmalı

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ), Seyhan Belediyesi ve Çukurova Özürlüler Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen AB ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Karalar: Adana'da engellilere yönelik projeler artırılmalı

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ), Seyhan Belediyesi ve Çukurova Özürlüler Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen AB ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Adana’da Engelsiz Hayatlar Projesi kapsamında bir konferans verildi.

Adana BTÜ Konferans Salonu’ndaki program öncesi konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye genelinde engellilerin nüfusa oranı yüzde 7-8 iken Adana’da bu rakamın yüzde 15 olduğunu söyleyerek, Adana’da engellilere yönelik projelerin artırılması gerektiğini belirtti.

Engellilerin hayatlarını rahatlamak için çeşitli projeler yürüttüklerini vurgulayan Karalar, “Özürlülere büyük önem ve destek veriyoruz. Önümüzdeki günlerde engelsizler parkını açacağız. Engellilerin spor yapabilmelerine ortam sağlayacağız. Biz hem engelsiz yaşam alanları tesis edeceğiz, hem de mevcut yerleri engellilerin rahat yaşayabileceği şekle getireceğiz. Bunun yanında engelli aileleri rahatlatmak için evde bakım yapacağız.” dedi. Engellilerin iş istihdamını artırmak gerektiğinin altını çizen Karalar, “Kamuda engelliler için ayrılan kadro 58 binlerde iken, mevcut engelli çalışan sayısı 32 binlerde. Devlet buna önem vermezse özel sektör hiç vermez. Devlet buradaki eksiklikleri gidermeli.” ifadelerini kullandı.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy da, proje kapsamında web tasarımı, çağrı merkezi ve bilgisayar bakım ve onarım elemanı kursları açıldığını söyledi. Projenin 1 yıllık olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ersoy, “Amacımız nitelikli işgücünü artırmak. Bu amaçla düzenlediğimiz kurslara 60 kursiyerimiz katıldı. Başarılı olacak arkadaşlara sertifika vereceğiz.” Dedi. Bu tür projelerin sayısını artırmak gerektiğini vurgulayan Ersoy, “Üniversitelerin görevi sadece eğitim değil, aynı zamanda toplumla iç içe olmaktır. Engelliler işletmelerde yük olarak görülmemeli. Adana BTÜ’de belirlenen kontenjanın iki katı engelli çalışıyor.” dedi.

Programda Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş ve projede emeği geçenlere engelliler tarafından plaket verildi. Programda daha sonra Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. İskender Özgür tarafından ‘Adana’da Engelsiz Hayatlar’ konulu konferans verildi.

CİHAN

Yorumlar