Başkan Karaçanta: Kurumumuzun ekonomik anlamda itibarı zedelenmiştir

Kars'ta 2014 yılının 2’nci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Günay Özdemir'in başkanlığında gerçekleştirildi.Hükümet Konağı Gazi Kars Salonu'ndaki toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları, üniversite yetkilileri ve kamu kurumlarının...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Karaçanta: Kurumumuzun ekonomik anlamda itibarı zedelenmiştir

Kars'ta 2014 yılının 2’nci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Günay Özdemir'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Hükümet Konağı Gazi Kars Salonu'ndaki toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları, üniversite yetkilileri ve kamu kurumlarının bölge müdürleri ile il müdürleri katıldı. Sırasıyla sunumların yapıldığı kurulda Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yaklaşık 100 gün önce devraldıkları Kars Belediyesi'nin ekonomik durumunun herkesin malumu olduğunu söyledi. Başkan, "Yıllara dayanan borç yükünün yanı sıra kurumun ekonomik anlamda itibarının zedelendiği de bir gerçektir." dedi.

Tüm bu olumsuzlukların bilincinde hizmet yarışı için bu bayrağı devraldıklarını ifade eden Karaçanta, "Bu sıkıntıların hizmetlerimizin ve yatırımlarımızın önünü kesmeyeceğini düşünmekteyiz. İlimizi sosyal ve ekonomik anlamda bir adım ileriye taşıyabilmek için bütün birimlerimizle özveri var, gücümüzle çalışacağımızı bilmenizi isterim." diye konuştu.

Kurula en çok zorlandıkları konunun ise işsizlik olduğunu anlatan Başkan Karaçanta, "İnsanlarımız Belediyeyi bir hizmet kurumu olarak değil istihdam alanı olarak görmesi de ayrıca düşündürücüdür. Bu konuda şehirde istihdam sağlayacak özel müteşebbislere de her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

VALİ'DEN KAÜ'YE "FAZLA HARCAMA MI YAPTINIZ?"

Koordinasyon kurulunda Kafkas Üniversitesi'nin (KAÜ) 2014 yılında normalin üstünde harcama yaptığını iddia eden Vali Günay Özdemir'e cevap, Rektör Yardımcısı Prf. Dr. Mehmet Çitil'den geldi. Çitil, Vali Özdemir'in, "2014 yılında normalde 48 milyonluk ödenekleri olmasına rağmen 172 milyonluk harcamaları var. Üniversite, bu sene her hal biraz fazla yatırım yapmış demesine" şöyle cevap verdi: "Bu miktar bundan önceki yılların harcamaları eklenerek ortaya çıkmıştır. Bizim ödeneğimiz 48 milyondur." Kurul toplantısı diğer kamu kurumlarının yatım ve projelerini slayt eşliğinde katılımcılara anlatmalarıyla sona erdi.

CİHAN

Yorumlar