Başkan Karaçanta: Kars'ın en büyük sorunu işsizlik, bize zaman verin

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 30 Mart 2014 yerel seçimleri neticesinde devraldıkları Kars’ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyledi.Başkan Karaçanta, yaptığı açıklamada, 30 Mart seçimleri ardından geride bırakılan yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Karaçanta: Kars'ın en büyük sorunu işsizlik, bize zaman verin

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 30 Mart 2014 yerel seçimleri neticesinde devraldıkları Kars’ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyledi.

Başkan Karaçanta, yaptığı açıklamada, 30 Mart seçimleri ardından geride bırakılan yaklaşık 4 aylık görev süresince en çok uğraştıkları ve zorlandıkları konunun 'işsizlik' sorunu olduğunu belirtti.

Durumun hiç iç açıcı olmadığına dikkat çeken Başkan Karaçanta, "İmkânlar dâhilinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın belediyeyi bir hizmet kurumu olarak değil, 'istihdam alanı' olarak görmesi de ayrıca düşündürücüdür. Yıllardan beridir alışılagelmiş bu zihniyet gerçekten bizi de çok yormaktadır. Ne yazık ki bizler de Belediyeyi devraldığımızdan beridir, bu konularda çok zorlanmaktayız ve zamanımızın büyük bir bölümünü bu konulara ayırmak zorunda kalmaktayız. Dolayısıyla asli yapmamız gereken hizmetlere yoğunlaşamamaktayız. Kars için kurduğumuz hayallerimiz ve hayata geçirmeyi planladığımız projelerimize zaman ayıramamaktayız." dedi.

"BİZE ZAMAN VERİN ASLİ GÖREVLERİMİZİ YAPALIM"

Karslılara seslenen Başkan Karaçanta, "Bu konuda sevgili hemşehrilerime sesleniyorum; bizlere zaman verin. Zaman verin ki asli görevlerimizi yapıp, Kars'ı gerçekten yaşanabilir, istihdam olanakları için altyapı hizmetleri tam güzel bir şehir yapalım. Karsımız gerçek bir şehir havasına bürünsün ki gelen yatırımcılar da düşüncelerini uygulamaya dönüştürsün. Uygulamaya da dönüştürsün ki yeni 'istihdam alanları' oluşsun." diye konuştu.

"YATIRIMCILARI KARS'A YATIRIMA ÇAĞIRIYORUM"

Tüm yatırımcı kuruluşları Kars'a yatırım yapmaya davet eden Başkan, şunları ifade etti: "Belediye olarak her türlü teknik desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. Belediyelerin vatandaşların gözünde 'istihdam alanı' olarak görünmesinin en temel sebebi geçmişten beridir kurumun bu çıkarlar doğrultusunda hareket ettirilmesidir. Bunun neticesinde şehrimiz doğru düzgün hizmet almamanın yanında, Kars Belediyesi'nin ekonomik durumu herkesin malumudur. Yıllara dayanan borç yükünün yanı sıra kurumun ekonomik anlamda itibarının zedelendiği de aşikârdır. Bugün Kars esnafı diğer resmi kurumlara mal verebilmek için iş yapabilmek için birbiriyle yarışırken, belediyenin adını duyan esnaf alışverişe sıcak bakmamaktadır. Bunun neticesinde de görüyoruz ki belediye Kars esnafını bırakıp şehir dışından alışveriş yapmıştır. Buradan Kars esnafına sesleniyorum; bizler şehrimiz esnafını bırakıp il dışından ticaret yapmak istemiyoruz. Bize mal vermekten çekinmeyin. Daha yaşanabilir bir Kars için bizler elimizi taşın altına soktuk, halkımızdan da isteğim bize biraz zaman vermeleri ve bizim çalışmalarımızı anlayışla karşılamalarıdır."

CİHAN

Yorumlar