Başkan Hüseyin Sözlü: Siyasi İslam iddiasında olanlar önce Mehmet Akif’i okusun

Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin davetlisi olarak Adana’ya gelen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, Adanalılara hitap etti. Dernek binasında gerçekleşen programa katılan Adana Büyükşehir Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Hüseyin Sözlü: Siyasi İslam iddiasında olanlar önce Mehmet Akif’i okusun

Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nin davetlisi olarak Adana’ya gelen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, Adanalılara hitap etti. Dernek binasında gerçekleşen programa katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mehmet Akif Ersoy isminin önemine değinerek, “Bizim çok önemli, tarihi, değer verdiğimiz, hürmet ettiğimiz, yazdığı her şey milletimizin hikayesi olan milli şairimizdir Mehmet Akif Ersoy. Onun torunu Selma Argon Hanımefendi'ye ev sahipliği yapmak Adana için büyük bir şereftir.” dedi.

Türkiye’de son dönemde, Türk insanının inancıyla varlığının çatıştırılma noktasına getirildiğini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, ”Konuşmalarımda zaman zaman rahmetli milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’dan da örnek vermişimdir. Türkiye’de siyasi İslam noktasında iddiası olanlar öncelikle bir kere Mehmet Akif’i okuyup, onun kadar milliyetçi olmalıdırlar. Mehmet Akif’te elbette bir İslamcı çizgi vardır fakat bu milli bir İslami çizgidir. Bugün hala geçerlidir. Avrupa’yı, Batı’yı, Türkiye ya da İslam dünyasıyla kıyasladığında senet gibi geçerliliğini koruyan bir ifadeleri vardır; ‘İşleri dinimiz gibi, dinleri de işimiz gibi.’ O ciddiyeti, o disiplini yakalayamadığımız müddetçe her türlü iddiamız havada kalıyor. Gerçekten büyük mücadeleler vermiş, büyük bedel ödemiş, ecdadımızın mirasına, onların fedakarlığının ve ödedikleri büyük bedelin farkında olarak sahip çıkarsak layık olabiliriz. Bu layık olma mücadelesinde de tabii ki her şeyden önce riyakarlıktan öte samimi bir duruş sergilemeliyiz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar