Başkan Hamit Tuna: Torosları yatırım için yarışılan ilçe yaptık

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, düne kadar yatırımcıların kaçtığı ilçeyi işadamlarının yatırım yapmak için yarıştığı bir konuma getirdiklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Hamit Tuna: Torosları yatırım için yarışılan ilçe yaptık

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, düne kadar yatırımcıların kaçtığı ilçeyi işadamlarının yatırım yapmak için yarıştığı bir konuma getirdiklerini belirtti.

Toroslar Belediye Başkanı ve MHP adayı Hamit Tuna, partisinin ilçe başkanlığı tarafından hazırlanan programda işadamlarıyla buluştu. MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay, Sivil Toplum Kuruluşları ve İşadamlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kenan İlhan ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Tuna, 10 yıldır Toroslar’da birçok ilk ve enlere imza attıklarını ifade etti. Toroslar’ın kalkınması için belediye olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını vurgulayan Başkan Tuna, bununla birlikte düne kadar yatırımcıların kaçtığı İlçeyi artık işadamlarının yatırım yapmak için yarıştığı bir konuma getirdiklerini kaydetti. 10 yıl önce belirledikleri, Toroslar’ı kendi kendine yetebilen bir İlçe konumuna getirme hedeflerine ulaştıklarının altını çizen Tuna, Toroslar’a kazandırdığı hizmetlere değindi.

Kamu kurum ve kuruluşlarına 750 bin metrekare arsa tahsisi yaparak ilçenin cazibe merkezi haline gelmesini sağladıklarını anlatan Tuna şöyle devam etti: "İlçemizde eksik olan bütün projeleri hayata geçirdiğimize inanıyoruz. Cumhuriyet Alanı’ndan Kültür Merkezi’ne, İkinci El Oto Galericiler Sitesi’nden, Sağlık Tesisleri’ne kadar bütün projelerimizi hayata geçirdik. Bölgemizdeki gelişme ve yenileşmeden hayli memnunuz. Dün ilçemizde 5 tane müteahhit var iken bugün çok sayıda müteahhidin gelmesi Toroslar’ın cazibe merkezi olması yönünde nasıl geliştiğinin en önemli kanıtı." ifadesini kullandı.

Bölgenin en büyük sıkıntısının Büyükşehir Belediyesi’nin açmakla yükümlü olduğu cadde ve bulvarların eksikliği olduğuna dikkat çeken Tuna şunları kaydetti: "Her cadde ve bulvar bölgedeki ticaret hacminin artması demek. Cadde ve bulvar boylarında kurulacak orta ve büyük ölçekli işletmelerle istihdam alanları oluşacak ve bu da ilçeye çok önemli bir getiri sağlayacaktır."
CİHAN

Yorumlar