Başkan Gürkan: Selimiye’yi ucube görünümden kurtaracağız

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Camii'ni, etrafında bulunan ucube görünümden kurtaracaklarını söyledi. Selimiye’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesinden sonra belediye tarafından bir proje yarışması düzenlendiğini...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Gürkan: Selimiye’yi ucube görünümden kurtaracağız

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Camii'ni, etrafında bulunan ucube görünümden kurtaracaklarını söyledi. Selimiye’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesinden sonra belediye tarafından bir proje yarışması düzenlendiğini ifade eden Gürkan, yarışma sonucunda bir projenin birinci geldiğini kaydetti.

Birinci seçilen Selimiye Meydan Projesi'nin uygulaması sırasında Anıtlar Kurulu ile Belediye arasında ihtilaf çıktığını anlatan Gürkan, bunun sonucunda caminin bulunduğu meydana sondaj kazısı yapıldığını kaydetti. İhtilaf nedeniyle meydanın kilitlendiğini dile getiren Gürkan, “Edirne’ye ve Selimiye’ye yakışmayan bir halde duruyordu. Gidip Anıtlar Kurulu’nu ziyaret ettim. Kurul üyeleriyle konuyu görüşüp tartıştık. Şu anda prensip olarak bir uzlaşmaya vardık. Oradaki Yemişkapanı Hanı’nın sağlam olan dükkânlarının onarımını yapacağız. Selimiye’nin bahçesinin alan yönetimi kapsamında düzenlenmesini başlatıyoruz. Garabetten ve ucube görünümden hem Selimiye’yi hem de Edirnemizi kurtarmak istiyoruz. Çünkü Edirne’ye ve Selimiye’ye yakışan görüntü değildir.” açıklamasını yaptı.

"EDİRNE’YE GEÇEN YIL 500 BİN CİVARINDA TURİST GELDİ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2013 yılında 3 milyon turist geldiği şeklindeki şehir efsanesinin doğru olmadığını belirterek, gerçek rakamlara bakıldığında bu sayının 500 bin civarında olduğunu görüldüğünü kaydetti. Gelenler arasında en büyük grubu, inanç turizmi için gelenlerin oluşturduğunu vurgulayan Gürkan, Ramazan ayında yine her tarafın insanla dolup taşacağını anlattı.

İnanç turizmi için gelenlerin ekonomik anlamda Edirne’ye istenilen düzeyde bir katkı sunamadığını dile getiren Gürkan, “Demek ki bu bağlamda almamız gereken çok mesafe var. Edirne’nin en önemli konularından birisi turizm ise ve turizm her sektörü etkileyen bir dinamikse, o zaman bununla ancak bir master plan bağlamında hazırlık yapabiliriz. Onun çalışmalarını başlattık.” dedi.

CİHAN

Yorumlar