Başkan Gürkan: Doğanın korunması konusunda kendi kuşağımdan ümidimi kestim

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, doğanın korunması konusunda kendi kuşağından ümidini kestiğini söyledi.5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Halk Eğitim Merkezi’nde bir program düzenlendi.Programa Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Gürkan: Doğanın korunması konusunda kendi kuşağımdan ümidimi kestim

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, doğanın korunması konusunda kendi kuşağından ümidini kestiğini söyledi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Halk Eğitim Merkezi’nde bir program düzenlendi.

Programa Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül ve çok sayıda çevreci öğrenci katıldı.

Programda konuşan Başkan Gürkan, gelinen nokta itibariyle çevreyi korumuş olmanın verdiği gönül rahatlığı ile Dünya Çevre Günü’nü kutlayamadıklarını söyledi.

Gürkan, dünya üzerinde yaşayan 7,5 milyar insan olarak “Doğayı ve çevreyi nasıl daha fazla yok ederiz, tahrip ederiz ve kendi çıkarımız için kullanabiliriz” anlayışında ve derdinde olduklarını kaydetti.

Doğanın korunması konusunda kendi kuşağından ümidini kestiğini dile getiren Gürkan, “Benim kuşağımda çevre anlamında çok fazla bir şey olacağı yok. Ama asıl çevreyi koruyacak ve yatacak olanlar salonda oturan beyaz şapkalılardır. Yani gençlerdir.” dedi.

Genç çevrecilere seslenen Gürkan, “Büyüklerinizden hiçbir şey beklemeyin. Ama büyüğünce de şimdiki büyükler gibi olmayın. Sadece çevre konusunu kastediyorum. Doğa konusunda söylenen çok güzel sözler var. Ancak bunların gereğini yerine getirmiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül, son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme ve hızlı nüfus artışının birçok çevre problemini beraberinde getirdiğini açıkladı.

Doğanın sınırlı olduğu dünyanın ormansızlaşma, çölleşme, karbon emisyonu, nükleer atıklar, ozon tabakasının yırtılması, kasırgalar, seller, toprak kayması, hava ve su kirliği gibi çevre felaketlerinin giderek arttığına işaret eden Bülbül, “Bu felaketler artarak devam ettiği sürece kısa zaman sonra yaşanması zor hale gelecektir.” diye konuştu.

Çevre problemlerinin çözümünde toplumun tüm kesimlerinin katkısının büyük önem taşıdığını ifade eden Bülbül, çevre bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması için eğitimle mümkün olabileceğini dile getirdi.

Sağlıklı nesillerin sağlıklı çevrede yetiştiğini vurgulayan Bülbül, “Bu nedenle doğayı seven, hayvan ve bitkileri koruyan çevreyi temiz tutmak ve güzelleştirmek için çaba sarf edelim. Duyarlı ve bilinçli bir toplum haline gelmek zorundayız. Çevreyi ve doğayı korumak hepimizin görevidir. Her insanın yaşadığı çevre için mutlaka yapabileceği bir şey vardır. Bize emanet edilen bu topraklar üzerinde birbirimizin haklarına duyarlı, sağlıklı ve yaşanılabilir temiz bir çevrede tüm canlıların yaşama hakkına saygılı bir düşünce ve davranış şekli ile elimizden gelen mücadeleyi yapacağına yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar