Başkan Günal: S plakası güvencedir

Servisçiler Kooperatifi Başkanı Metin Günal, “"S" plakalı araçlar periyodik olarak denetimlerden geçerek bakım ve kontrolleri yapılıyor. Ancak diğer hususi plakalı taşıma yapan araçlar hiçbir denetim ve kontrollerden geçmeden çocuklarımızın...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Günal: S plakası güvencedir

Servisçiler Kooperatifi Başkanı Metin Günal, “"S" plakalı araçlar periyodik olarak denetimlerden geçerek bakım ve kontrolleri yapılıyor. Ancak diğer hususi plakalı taşıma yapan araçlar hiçbir denetim ve kontrollerden geçmeden çocuklarımızın can güvenliğini hiçe saymaktadır.” dedi.

Amasya’da hizmet veren Sınırlı Sorumlu 52 Numaralı Yeşilkent Sitesi Servisçiler Kooperatifi Başkanı Metin Günal, öğrenci velilerinin taşıma ruhsatı olmayan öğrenci servislerine karşı duyarlı davranmalarını istedi.

Günal, başkanı olduğu kooperatifin "S" plakalı 160 servis aracı bulunduğunu söyledi. Başkan Günal, günlük olarak yaklaşık 4 bin öğrenciyi “S” plakalı araçlarla okullara taşıdıklarını belirterek, 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde "S" plakası olmayan servislerin taşıma yapamayacağını kaydetti.

Başkan Günal, "Bu konu ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliğinde usulsüz taşıma yapan servislere izin verilmeyecek. Öğrenci velileri taşıma ruhsatı olmayan usulsüz servislere duyarlı yaklaşmalı. "S" plakalı araçlar periyodik olarak denetimlerden geçerek bakım ve kontrolleri yapılıyor. Ancak diğer hususi plakalı taşıma yapan araçlar hiçbir denetim ve kontrollerden geçmeden çocuklarımızın can güvenliğini hiçe saymaktadır. Okul idareleri ve velilerin bu konuda usulsüz taşıma yapan servislere bu düşünce ile yaklaşmalıdır. Hususi plakalı araçlarla taşıma yapanların araçları trafikten men cezası ile karşılaşmaları söz konusu olacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar