Başkan Gökhan: İsteyen Anzak gelmeli

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları'nın 100'uncu yılında isteyen her Anzak'ın gelmesi gerektiğini belirterek, "Gelenlerin bir kısmı çevre il ve ilçelerde de barınabilir.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Gökhan: İsteyen Anzak gelmeli

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları'nın 100'uncu yılında isteyen her Anzak'ın gelmesi gerektiğini belirterek, "Gelenlerin bir kısmı çevre il ve ilçelerde de barınabilir." dedi.

Çanakkale'de 25 Nisan 2015 tarihinde düzenlenecek Anzak çıkartmasının 100’ncü yıl dönümü törenleri için Avustralya ve Yeni Zelanda hükümetlerinin koyduğu kısıtlamaya karşı olduğunu belirten Başkan Gökhan, "Çanakkale merkezde 50 bin kişiyi barındırmak söz konusu. O anlamda endişeniz olmasın. Ama eğer 50 bin kişilik talep varsa bu insanlar İstanbul’da, Çanakkale’de, Ege’de, Ayvalık’ta, Akçay’da, gemilerle barındırmak suretiyle misafir edilebilir. Neticede 24 ve 25 Nisan’daki 2 günlük program için geliyorlar." şeklinde konuştu.

Anzak Koyu’ndaki Şafak Ayini törenine katılacakların sayısının 10 bin 500 ile sınırlandırılmasını Türk hükümetinin yapmadığını açıklayan Gökhan şu açıklamalarda bulundu: "Avustralyalılar kısıtladı. Şafak Ayini yapılacak tören alanına ancak o kadar insan sığıyor. Ama şafak ayinine katılmasam da Gelibolu Yarımadası’nda bulunayım diyenlerin sayısı çok fazla. Tur operatörleri buna hazır olduğunu ifade ediyor. Ben 10 binin üzerinde Anzak'ın Çanakkale’ye gelebileceğini, bunun organizasyonunu tur operatörlerinin sağlayabileceğini düşünüyorum. Tabi ki tören alanına sadece kurada ismi çıkanların girebileceğini biliyoruz. Ama bu rakamın üzerinde gelecek olanlar da diğer alanlarda oluşturulacak alternatif yerlerde törenleri izleyebilir. Bunlar dev ekranlardan canlı yayınlarla sağlanabilir. Neticede oradaki bir anma töreni ve bu insanlara o imkanı vermemiz gerekiyor. Ben bu kısıtlamaya karşıyım. Bu becerilebilir. Bunu isteyen tur operatörleri, seyahat acenteleri var. Bunun dikkate alınması gerekir. Tabi ki gelecek kişileri benim ağırlamam söz konusu değil. Tur operatörlerinin bunu sağlayabileceği noktasında söylemler var. Ben onların adına söylüyorum. Bundan kaçınmamak lazım. Ama o alana girilmesi noktasında sıkıntı varsa oraya girilmez. İnsanlar başka alanda barındırılır." CİHAN

Yorumlar