Başkan Ergün: Geleceğin Manisa'sı için kollarımızı sıvadık

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, seçimlerin ardından ilk resmi ziyaretini Vali Abdurrahman Savaş’a yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Ergün: Geleceğin Manisa'sı için kollarımızı sıvadık

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, seçimlerin ardından ilk resmi ziyaretini Vali Abdurrahman Savaş’a yaptı. 30 Mart'ta zorlu bir seçim süreci yaşadıklarını dile getiren Ergün, şimdi hizmet zamanı olduğunu söyledi. Manisa’yı tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle geliştirme ve kalkındırma zamanı olduğunu dile getiren Ergün, “Önümüz açık. Projelerimiz var. Geleceğin Manisa'sını inşa etmek için kollarımızı sıvadık.” dedi.

Vali Savaş da 30 Mart günü Manisalı seçmenin tercihini Cengiz Ergün’den yana kullanarak kendisine güven verdiğini söyledi. Manisa’nın gelişmesi ve büyümesi konusunda valilik olarak yeni kanunla koordinasyon görevi üstlendiklerini belirterek, “Taşın altına elimizi koymaya hazırız. Manisa artık bir üst sınıfa çıktı, 30 büyükşehirden birisi oldu. Biz her türlü destek için her birimimizle hazırız.” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin, geçen hafta Başkan Ergün’ün, "Devirlerde usulsüzlük ve adaletsizlik var." açıklamasını sorması üzerine Vali Savaş, “Bir İngiliz atasözünde, ‘Komşunun bahçesi daha yeşil görünür.’ der. Bu durum da böyle olmuş olabilir. Devirler konusunda, personel konusunda, taşınır ve taşınmaz mallar konusunda zaman ve sabra ihtiyacımız var. Yatırım İzleme Komisyonu teknik anlamda bazı yanlışlıklar yapmış olabilir ancak bunların hiçbirisi düzeltilemeyecek şeyler değil. Burada kurumlar arası diyalog önemli. Her türlü personel ve malın değişme ve düzeltilme şansı var. Bütünü görmeden değerlendirme yapmak yanlış.” cevabını verdi. Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen personellerde aksaklık ve yanlışlıklar olduğunun söylenmesi üzerine Savaş, “Bizim su ve itfaiye hizmetlerinde çalışacak olan işçi ve memuru, Büyükşehir dışında bir belediyeye gönderme şansımız zaten yok, çünkü bu iki büyük hizmet, Büyükşehir Belediyesi'nce yapılacak. Artık kurumlarda muvaffakiyet var, bir personelin diğer belediyeye geçmesi için tayin istemesine gerek yok. Bir kurum bırakıp diğer kurum onu kabul ettiğinde bu geçiş gerçekleşecek. Eğer personel dağıtımında bir hata yaptıysak, bu teknik bir hatadır.” dedi.

Vali Abdurrahman Savaş, komisyonda yer alan kişilerin uzun çabalar sonucu Manisa’daki personelle taşınır ve taşınmazların devrini yaptığını belirterek, “Biz bu devirleri, bazılarının iddia ettiği gibi 31 Mart günü yapmadık. Devirlerin en son değerlendirmesi için 20-25 Mart tarihlerinde de komisyonumuz aralıksız çalıştı. Eğer Büyükşehir'e eski model bir araç verildiyse bu, Özel İdare'de yıllardır kullanılan bir araçtır. Büyükşehir Belediyesi de onu hurdaya ayırıp yerini dolduracaktır. Pırıl pırıl malları alıp eskitip Büyükşehir'e verdik havası oluşturulması yanlı ve yanlış bir bilgidir.” diye konuştu.

Başkan Cengiz Ergün de artık istişare sürecine girildiğini belirterek, “Bu sıkıntılı bir süreç. Komisyondan bize gönderilen personel ve taşınmazlar konusunda bazı eksik ve yanlışlıklar olduğu konusu doğru ancak istişareyle çözülecek bir sorunun içindeyiz. Benim geçtiğimiz hafta yaptığım açıklamalarda bir serzenişim oldu. Süreci yaşayıp görmemiz lazım. Edindiğimiz son bilgide, Büyükşehir paylarının mayıs ayında oluşturulacağını öğrendik. Sabretmemiz lazım.” dedi. Ergün ayrıca kendilerine gönderilen 400 işçiden 63’ünün, 361 memurdan da 122’sinin yanlış gönderildiği konusunda Vali Savaş’ı bilgilendirdi. CİHAN

Yorumlar