Başkan Dündar, okul ve hastanelere tuz dağıttı

Meteoroloji'nin, yoğun kar yağışı ve don uyarısında bulunduğu Bursa’da, merkez Osmangazi Belediyesi, kar yağışı ve buzlanmaya karşı hastane ve okullara tuz dağıttı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Dündar, okul ve hastanelere tuz dağıttı

Meteoroloji'nin, yoğun kar yağışı ve don uyarısında bulunduğu Bursa’da, merkez Osmangazi Belediyesi, kar yağışı ve buzlanmaya karşı hastane ve okullara tuz dağıttı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kar ve buzlanma sonucu hayatın olumsuz etkilenmemesi için ilçedeki okul, hastane, kaymakamlık ve muhtarlıklar gibi resmi kurumlara tuz dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. 2014 yılı karla mücadele kapsamında kullanılmak üzere 400 ton kaya tuzu aldıklarını açıklayan Dündar, şöyle konuştu: “Alınan 400 ton kaya tuzunun 160 tonunu torbalayarak, bu günden itibaren valilik binası, kaymakamlık binası, hastaneler, okullar, mahalle muhtarlıkları gibi resmi kurumların ilgili görevlilerine teslim ediyoruz. Meteoroloji'nin uyarılarını da dikkate alarak, özellikle dağ yamaçlarındaki okullarımız ve hastanelerimiz başta olmak üzere, ilçenin tamamına tuz dağıtımı gerçekleştiriyoruz.”

Kar, buzlanma ve dona karşı yerinde ve zamanında müdahale edilebilmek için gerekli önlemleri aldıklarını belirten Dündar, şu bilgileri verdi: “24 saat esasına göre çalışacak 60 personel, 12 adet iş makinesi, 1 adet tuz aracı hazır bekletiliyor. Bununla birlikte, karla mücadeleyi, vatandaşı ve kamuda çalışan personeli de dahil ederek etkin bir şekilde yapmak istiyoruz. Onlar da bu dağıtılan tuzları, kendi sorumluluk alanlarına yayarak, vatandaşın mağduriyetini gidermiş olacak.”

Torbalanmış tuzların dağıtıldığı Mithatpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Bulut da kar yağışı ve buzlanma sonucu zaman zaman kayıp düşmeler, bunun sonucu istenmeyen sakatlıkların yaşandığını belirtti. Bulut, Başkan Dündar’a teşekkür etti.

Muradiye Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Bülent Hakan Tekin de şunları kaydetti: “Kar gelmeden tuzumuz geldi. Biliyorsunuz, acil servis hizmeti veren hastanelerimizin önleri, bu nedenle çok önemli. Muhtemel sakatlıkların, kazaların önüne geçeceği için sayın başkanımız Mustafa Dündar’a, bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyorum.”
CİHAN

Yorumlar