Başkan Dündar, güreş takımını ziyaret etti

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyespor Güreş takımı sporcularını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Dündar, güreş takımını ziyaret etti

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyespor Güreş takımı sporcularını ziyaret etti. Güreş Kulübü Koordinatörü Reşit Karabacak ile birlikte, güreşçilerin antrenmanlarını izleyen Dündar, geleceğin şampiyonlarına baklava ikram etti.

Başkan Mustafa Dündar, sporun her dalında dünya ve olimpiyat şampiyonları yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi. Bu güne kadar, mücadele ettikleri branşlarda şampiyonluk elde etmiş 44 sporcularının bulunduğunu ifade eden Dündar, güreşte de hedeflerinin önümüzdeki yılların şampiyonlarını yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdüren güreş takımının, tamamı alt yapıdan olmak üzere 150 sporcusu bulunduğunu belirten Dündar, şunları dile getirdi: “Güreş, bildiğiniz gibi bizim ata sporumuz. Osmangazi Belediyespor Kulübümüz bünyesinde, geçtiğimiz yıl 26 branş olarak kurduğumuz güreş kulümüzde, geleceğin şampiyonları yetişiyor. Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli güreşçimiz Reşit Karabacak, kulübümüzün koordinatörlüğünü yürütüyor. Reşit Karabacak, dünya güreş tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir güreşçimiz. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında şampiyonluklar elde etmiş, ülkemizi başarıyla temsil etmiş bir isim. Geleceğin şampiyonları da, hocamızın nezaretinde, emin ellerde yetişiyor.”

Osmangazi’de hiçbir zaman günü kurtarmak adına çalışma yürütmediklerini belirten Dündar, güreş takımını kurarken de hedeflerini, önce ülkemizde, daha sonra dünya ve olimpiyatlarda şampiyonlar yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Dündar, şöyle devam etti: “Bizlerin, milli sporumuz olduğu için güreşe öncelikli olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Son yıllarda güreşte bir gerileme var. İnşallah biz belediye olarak, Reşit Karabacak hocamızla birlikte yeni bir atılım gerçekleştiriyoruz. Genç sporcularımızla başlayıp, Türkiye, Balkan, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları çıkartmak istiyoruz” diye konuştu. Bu konuda gerekli altyapı çalışmalarının yürütüldüğünü söyleyen Başkan Dündar, “Osmangazi Belediye Spor Kulübü, bu güne kadar mücadele ettiği farklı branşlarda 44 şampiyon sporcu yetiştirdi. Ancak, güreşte bir şampiyonumuz yok. Hedefimiz, güreşte yeni şampiyonlar çıkartmak. Reşit hocamızın nezaretinde, Osmangazi Belediyespor Güreş Takımı, önümüzdeki yıllarda şampiyonların yetiştiği bir kulüp olacak.”

Dündar, antrenman öncesi sporculara baklava ikram ederek, çeşitli hediyeler verdi. CİHAN

Yorumlar