Başkan Demirtaş, bayan kursiyerlerin isteklerini dinledi

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Kültür Merkezi'nde el sanatları bayan kursiyerleri tanışma programında bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Demirtaş, bayan kursiyerlerin isteklerini dinledi

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Kültür Merkezi'nde el sanatları bayan kursiyerleri tanışma programında bir araya geldi. Eğitmen ve kursiyerlerin yoğun katılımı ile gerçekleşen programa İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar, Başkan Danışmanı Şerif Mırık, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, İlkadım Kültür Merkezi Sorumlusu Hızır Aydın, İlkadım Kültür Sanat Dernek Başkanı Davut Yolaydın katıldı.

Programın açılış konuşmasın yapan İlkadım Kültür Merkezi Sorumlusu Hızır Aydın yaptı. Aydın, şunları söyledi: "13 farklı branşta 650 kursiyerimize hizmet veriyoruz. Şu an sadece sabah grubunda oluşan 100 bayan kursiyerimizi birliktelik adına düzenlediğimiz programımıza katılımında dolayı ayrıca kültür değerlerine sahip çıkmak adına verdiğini destek ve katkılardan ötürü şahsım ve tüm bayan kursiyerlerimiz adına Başkanımız Necattin Demirtaş’a teşekkürlerimi sunuyorum."

Kursiyerlerin istek ve beklentilerini öğrenmek adına bu programın düzenlendiğini belirten Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Bayanlarımızın böylesine yoğun ilgi ve katılım gösterdiği kurslar, becerilerini geliştirmede, boş zamanlarını değerlendirmede ayrıca ev ekonomilerine katkı sağlamasında büyük etken. Biz İlkadım Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde kurslarımıza destek ve katkı sağlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

İnsanların gelip-geçici olduğun söyleyen Başkan Demirtaş, "Biz de arkamızda iyi iz bırakmak adına yaşam felsefesini bu değerler üzerine kuran bir insanız. Belediye olarak sizleri yaptığımız çalışmalar hakkında eksik kaldığımız ya da bilmediğiniz hizmetler hakkında bilgilendirmek istiyoruz. Toplum tarafından bu bilgilerin paylaşılması hizmetlerin devamı açısından büyük önem arz ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İlçede hayata geçen projeleri anlatan Başkan Demirtaş, şunları söyledi: "Çok eleştiri almasına rağmen Karadeniz’de bir ilk olan Halk Ekmek Fabrikası ile halkımızın en önemli gıdası olan ekmeği hijyenik ve ucuz fiyatlarda sofralarımıza taşıdık. Sanayimizde çalışan çıraklarımıza ve üniversitede okuyan 3 bin öğrencimize çorba-ekmek dağıtarak sıcak bir çorba içmenin keyfi ile başlamasını mutluluğunu yaşadık. Yine Türkiye’de bir ilk uygulama olan ve İçişleri Bakanlığı tarafından tüm yerel yönetimlere örnek gösterilen Askıda Ekmek ile çöp konteynerlerın içinde ekmek toplayarak karnını zor doyuran hayat mücadelesi veren insanlarımızı bu ayıptan kurtardık."

Yardım uygulamasına neşter vurduklarını söyleyen Başkan Demirtaş, "Yasa gereği kamu kuruluşlarının vakıflar, dernekler yardım yaptığı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ihtiyacı olan giderlerini verilen gıda maddesini yarı fiyatına satarak ihtiyacını karşıladığı ülkemizde maalesef kötü niyetli insanlar bilgi havuzunun olmamasından dolayı gerçek ihtiyaç sahibi insanlara verilecek yardımı alıyordu. Biz de Hilal Kart uygulamasıyla insanlarımızı bu ayıptan kurtardık." ifadelerini kullandı. Başkan Demirtaş'ın konuşması Trafik Eğitim Pisti, Atık Yağların Toplanması, Çöpünüz Altın Olacak Engeller Ortadan Kalkacak projelerini anlatımı ile son buldu. Başkan Demirtaş, tüm kursiyerleri ve ailelerini İlkadım Sosyal Tesislerinde düzenlenecek canlı-müzikli yemek programına davet etti.

Kursiyerlerden Ayfer Aydın, kurslara gitmekten dolayı sevincini Başkan Demirtaş ile paylaşarak, “Başkanım evde oturup hiçbir iş yapmamaktansa, kursa gelip faydalı işler ortaya koymak daha güzel. Hem bir iş öğrenmiş oluyoruz, hem de yaptığımız işlerle ailelerimize gelir temin edebilme imkanı noktasında bir ilk adım atmış oluyoruz. Sizin katkılarınızla daha güzel işler yapacağımıza hepimiz inanıyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar