Başkan Çetinkaya: Polisin kaza kurşunu bile olsa sağduyulu olacağız

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, Okmeydanı'nda yaşanan talihsiz olayla Alevi-Sünni gerginliği yaşatmak isteyen provokatörlerin olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Biz Aleviler olarak bunlara prim vermeyeceğiz....

Google Haberlere Abone ol
Başkan Çetinkaya: Polisin kaza kurşunu bile olsa sağduyulu olacağız

Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, Okmeydanı'nda yaşanan talihsiz olayla Alevi-Sünni gerginliği yaşatmak isteyen provokatörlerin olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Biz Aleviler olarak bunlara prim vermeyeceğiz. O kurşun polisin kaza kurşunu bile olsa sağduyulu olacağız." dedi.

Okmeydanı olaylarıyla ilgli Alevi-Sünni gerginliği tırmandırılmak istenirken, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya sağduyu çağrısı yaptı. Cihan'a konuşan Vakıf Başkanı Çetinkaya, senelerdir bu tür oyunların Alevi ve Sünniler üzerinde oynandığını hatırlattı. Çetinkaya, "Hepimiz Müslümanız ve Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız. Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Çerkez ve Tatar hepimiz kardeşiz." ifadelerini kullandı.

Okmeydanı'nda talihsiz ve üzücü bir olay yaşandığını ifade eden Başkan Çetinkaya, "Vatandaşımız başından vurularak öldürüldü. Haberlerde polis kurşunu deniliyor. Oradaki polis bir hata yapsa da biz sağduyuyu elimizden bırakmamalıyız. Kaza kurşunu bile olsa tahriklere kapılmamalıyız. Ama bilerek yapılan bir şeyler varsa yine aynı masada oturarak, konuşarak sorunlarımızı çözmeliyiz, kırıp dökerek değil. Kardeşlerim artık birbirimizi anlamanın zamanı çoktan geçti, mezhep çatışmalarının zamanı değil birbirimizi anlamamız gerekiyor. Biz bunları yıllardan beridir yaşıyoruz. Herkesi sağ duyulu olmaya çağırıyorum." diye konuştu.

Eylemlerde polislere yapılanları doğru bulmadığını belirten Çetinkaya, şunları söyledi: "Devletin polisine, devletin aracına taş ve Molotof bombası atılıyor. Orada görev yapan polisler bizim güvenliğimiz için çalışıyor. Ben bunları doğru bulmuyorum."

CİHAN

Yorumlar