Başkan Çetin Suriyeli mültecileri ziyaret etti

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Şanlıurfa’ya giderek Suriyeli mültecilerin kaldığı kampları ziyaret etti. Akçakale’deki Suriyeli mültecilerin kaldığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ndeki yetkililerden bilgi alan Başkan...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Çetin Suriyeli mültecileri ziyaret etti

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Şanlıurfa’ya giderek Suriyeli mültecilerin kaldığı kampları ziyaret etti.

Akçakale’deki Suriyeli mültecilerin kaldığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ndeki yetkililerden bilgi alan Başkan Çetin, “Buradaki kardeşlerimize Pursaklar’dan selam getirdik. Müslüman, Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmelidir. Kardeşlerimizin sıkıntılarını paylaşıyoruz. Burada Türk milletinin misafirperverliğini bir kez daha görmenin mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Çadır kentleri tek tek dolaşan Başkan Çetin ve beraberindeki heyet, belediye tarafından hediye edilen spor malzemeleri ile mahalleler arası futbol turnuvası düzenleyen mültecilerin kıyasıya mücadelesini izledi. Başkan Çetin, kamptaki futbol turnuvasında birinci olan takıma şampiyonluk kupalarını takdim etti. Çocuklara da hediyeler sunan Çetin, kamptaki izlenimlerini şu sözlerle ifade etti: “Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Bizler Pursaklar Belediyesi ve Pursaklar halkı olarak Suriye’de yaşanan drama sessiz kalmadık. Mülteci kardeşlerimize daha önce 5 TIR dolusu ihtiyaç malzemesi gönderdik. İstedik ki kardeşlerimizi yaşadıkları yerde ziyaret edip, kendileriyle dertleşelim. Sohbet ettiğimiz herkes ‘Türkiye büyük bir devlet. Türk halkına ve yetkililere teşekkür ediyoruz’ diyor. Ziyaretlerimizde edindiğimiz izlenimler Türk milletinin misafirperverliğini, büyüklüğünü bir kez daha gösterdi. Kardeşlerimiz Türkiye’nin şefkat ellini hissediyor. Bir kez daha ifade etmek isterim ki Rabbim kimseyi vatansız bırakmasın.”

CİHAN

Yorumlar