Başkan Çetin, sokakta gördüğü engelli kıza tekerlekli sandalye aldı

Doğuştan engelli Ebru Tüzük, hayalini kurduğu engelli aracına Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yardımıyla kavuştu. Henüz adayken Göl Mahallesi’nde rastladığı Ebru Tüzük’e araç sözü veren Başkan Çetin vaadini yerine getirdi.Doğuştan...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Çetin, sokakta gördüğü engelli kıza tekerlekli sandalye aldı

Doğuştan engelli Ebru Tüzük, hayalini kurduğu engelli aracına Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yardımıyla kavuştu. Henüz adayken Göl Mahallesi’nde rastladığı Ebru Tüzük’e araç sözü veren Başkan Çetin vaadini yerine getirdi.

Doğuştan spastik engelli olan ve ancak yardımla yürüyebilen Ebru Tüzük, en büyük hayali olan tekerlekli sandalyesine Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin sayesinde kavuştu. Belediye Başkan adayı iken seçim çalışmaları için gittiği Göl Mahallesi’nde rastladığı engelli genç kıza araç sözü veren Başkan Çetin’in sözünü yerine getirmek eşi Ayşe Çetin’e kısmet oldu. Göl Mahallesi’nde engelli Ebru, karşısında Ayşe Çetin’i görünce şaşkına döndü. Engelli aracını görünce sevinç çığlığı atan Ebru, “Sayenizde artık mahallede dolaşıp dışarı çıkabileceğim. Çok sevinçliyim, çok sağ olun.” dedi.

İşlerinin yoğunluğundan ötürü kendisi gidemediği için akülü aracı eşi Ayşe Çetin’in teslim ettiğini belirten Başkan Soner Çetin, “Ebru kızımıza çok istediği bir araba aldık. Engeli vatandaşlarımızın sıkıntılarını, sorunlarını bir nebze de olsa hafifletmek bizim için önemli. Bu araçlar ve hizmetler çok az da olsa onların hayatlarını kolaylaştırıyor, hayatlarına bir renk geliyor. Bu hediyemiz tüm hayırseverlerimiz için de örnek olsun.” diye konuştu.

Hiç okula gitmeyen, ancak okuma yazmayı kendi kendine öğrenen, bilgisayarda bolca vakit geçirmeyi ve müzik dinlemeyi sevdiğini söyleyen Ebru Tüzük, hayatında hiç sinemaya ve tiyatroya gitmemiş. Ayşe Çetin, Şeyh Edebali’nin öğütlerini, Atilla İlhan’ın şiirlerini, Atatürk’ün vecizelerini öğrenmesi halinde Ebru’yu arkadaşlarıyla birlikte sinemaya götürecek. CİHAN

Yorumlar