Başkan Çetin: Belediyeler istihdama çözüm olamaz

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye gibi Adana’nın da en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirterek, “Belediyeler istihdama çözüm olamaz. Çözümü merkezi hükümet bulacak.” dedi. Başkanlığının 41. gününde CHP ilçe...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Çetin: Belediyeler istihdama çözüm olamaz

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye gibi Adana’nın da en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirterek, “Belediyeler istihdama çözüm olamaz. Çözümü merkezi hükümet bulacak.” dedi.

Başkanlığının 41. gününde CHP ilçe örgütünü ziyaret eden Soner Çetin, CHP İlçe Başkanı Haşmet Biçer ve yöneticilere 'hayırlı olsun' ziyaretleri ve iş taleplerinden çok yorulduğunu anlattı.

Başkan seçilip koltuğa oturduktan sonra Adana’nın en yakıcı sorununun işsizlik olduğunu yaşayarak gördüğünü ifade eden Başkan Soner Çetin, “Belediyeler istihdama çözüm olamaz. Bu Türkiye’nin sorunudur ve öncelikle merkezi hükümetin sorumluluğundadır. Adana teşvikte üvey evlat muamelesi gördü, bu derhal gözden geçirilmeli. Adana sanayide eski günlere dönmenin çarelerini aramak zorunda. Çukurova Belediyesi olarak iş dünyasının yatırım yapma anlamında önünü açacağımızdan hiç kimse kuşku duymamalıdır.” dedi.

Çukurova Belediyesi’nin kasasından bir tek kuruş çıkmadan önemli bazı projeleri hayata geçirmek için hazırlık yaptıklarını da belirten Başkan Soner Çetin, üniversite öğrencilerine yurt, şiddet gören kadınlara Kadın Yaşam köyü ve Rehabilitasyon Merkezi yapmak üzere arsa arayışında olduklarını belirtti. Çetin, “Biz sadece yer göstereceğiz, belediyemizin kasasından bir tek kuruş çıkmayacak. Projeler için artık hafta sayıyoruz. Ayrıca semt kreşlerimizde istihdam imkânları doğacaktır.” diye konuştu.

PERSONEL FAZLAMIZ CİDDİ SORUN

Adana’da tahminlerin de ötesinde işsizlik sorunu yaşandığının altını çizen Başkan Çetin, “Ne Seyhan ne de Çukurova Belediyesi bu sorunun altından kalkabilir. Belediyede çok ciddi bir personel fazlası var. Parası yok ama borcu çok. Elbette mazeret değil bunlar. Projeleri hayata geçirerek istihdama bir nebze de olsa katkı yapacağız, başka çare yok. Özel sektörle ve İş-Kur’la da işbirliği yaparak istihdam garantili kurslar açacağız. Namusuyla çalışan hiçbir emekçiye dokunmayacağımızın da bilinmesini özellikle isterim.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar