Başkan Çetin: Belediye Başkanı değil de sanki İŞKUR başkanı gibiyim

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,yoğun iş taleplerinin karşısında kendisini belediye başkanı değil de sanki İş ve İşçi Bulma Kurumu başkanı gibi hissetmeye başladığını söyledi. Çukurova Genç İşadamları Derneği (ÇUGİAD)...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Çetin: Belediye Başkanı değil de sanki İŞKUR başkanı gibiyim

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,yoğun iş taleplerinin karşısında kendisini belediye başkanı değil de sanki İş ve İşçi Bulma Kurumu başkanı gibi hissetmeye başladığını söyledi.

Çukurova Genç İşadamları Derneği (ÇUGİAD) Bakanı Ömer Faruk Sakarya ve ekibiyle makamında bir araya gelen Başkan Soner Çetin, "En büyük sorunun işsizlik olduğunu biliyordum ama başkan olunca bir kez daha anladım ki bu sorun Adana’nın en yakıcı, en acımasız ve en acil çözüm bekleyen sorunudur. Ancak bu sorunu ne Çukurova ne de başka bir belediye çözebilir. Herkesin, özellikle de iş dünyasının el ele verip birlikte hareket etmesi gerekiyor. Bu bir memleket ve millet sorunudur." diye konuştu.

"Belediye Başkanı değil de sanki İş ve İşçi Bulma Kurumu başkanı gibiyim." ifadesini kulanan Çetin, "İşsizlik sıralamasında Türkiye birincisi olan Adana’ya acilen el atılmalı, el atmalıyız."dedi. Çetin, “İşsizlik öyle yakıcı boyutlar da ki; şu 55 günlük süre içinde belediyemize binlerce özgeçmiş (CV) bırakıldı, binlerce insan iş istedi, binlerce kişi de iş için aracı ve ricacı oldu." şeklinde konuştu.

Çukurova Belediyesi’ne iletilen CV’ler içinde üniversite mezunları, hatta mastır yapanlar bile olduğuna dikkat çeken Başkan Çetin, "Büyük bir CV havuzu oluştu ama çözümü bizim bulmamız zor." diye konuştu.

ÇUGİAD Başkanı Sakarya ise Adana’dan yapılan ihracatın 5’te 1’ini (325 milyon dolar) üyelerinin gerçekleştirdiğini belirtti. Sakarya, "Size başvuranlar içinde aradığımız nitelikte kişiler olabilir. Sizdeki CV’leri bize de gönderin. İhtiyacımız olanlar varsa alırız." dedi.

CİHAN

Yorumlar