Başkan Çelik'ten işyerlerine hijyen uyarısı

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hijyen eğitimi gerektiren işyerlerinin 5 Temmuz’a kadar belgelerini almaları gerektiğini söyledi. Başkan Çelik, 5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Hijyen Yönetmeliği'ne göre işyerinin sahibi veya...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Çelik'ten işyerlerine hijyen uyarısı

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hijyen eğitimi gerektiren işyerlerinin 5 Temmuz’a kadar belgelerini almaları gerektiğini söyledi.

Başkan Çelik, 5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Hijyen Yönetmeliği'ne göre işyerinin sahibi veya işletmecisinin çalışanların hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumlu olduğunun altını çizerek, “Gıda üretimi ve perakende satışı gerçekleştirilen işyerleri başta olmak üzere insan temasını gerektiren işyerlerinde çalışan personele yönelik hijyen eğitimi zorunludur."dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve belediyelerin ortaklaşa olarak hijyen eğitimi denetimi yapacağına dikkat çeken Başkan Çelik, "Belirtilen kapsama giren; doğrudan tüketim amaçlı su ile doğal mineralli su üreten işyerlerinde, insan temasının söz konusu olduğu, temizlik hizmetlerinin verildiği kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve piercing yapılan yerlerde çalışanların ve işletenlerin hijyen eğitimi almaları gerekmektedir. Bunun yanında masaj ve güzellik salonlarıyla, otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi benzeri yerlerde çalışanların da halkın sağlığını tehlikeye sokmayacak biçimde hizmet vermek amacıyla hijyen eğitimi almaları zorunludur." uyarısında bulundu.

Başkan Çelik, söz konusu hijyen eğitimlerinin 5 Temmuz 2014 tarihine kadar tamamlanması gerektiğinin altını çizerek, "Hijyen Eğitimi, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün il ve ilçelerde bulunan halk eğitim, meslek eğitim, turizm eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitüleri tarafından verilmektedir. 5 Temmuz'dan sonra eğitim aldığına dair belgesi olmayan kişilerin çalıştırılamayacağı gibi yapılacak denetimler sonucunda bu konuda eksiği tespit edilen işletmeler de sıkıntı yaşayabilir. Bu nedenle ilgililer biran önce eğitimlerini almalıdır." tavsiyesiyle sözlerini bitirdi. CİHAN

Yorumlar