'Başkan Çamyar’a oy verdiğimiz için çok pişmanız'

Ordu'nun Ünye ilçesinde köyden getirdikleri ürünleri köylü pazarında satan vatandaşlar, barınaksız kalmaktan şikayetçi. Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın köylü pazarındaki barınakları yıkması yüzünden zor durumda kaldıklarını ifade...

Google Haberlere Abone ol
'Başkan Çamyar’a oy verdiğimiz için çok pişmanız'

Ordu'nun Ünye ilçesinde köyden getirdikleri ürünleri köylü pazarında satan vatandaşlar, barınaksız kalmaktan şikayetçi. Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın köylü pazarındaki barınakları yıkması yüzünden zor durumda kaldıklarını ifade eden köylüler, ürünlerini yağmurda, çamurda, güneşte şemsiye altında binbir güçlükle sattıklarını söyledi.

Güneşli havalarda ürünlerinin bozulduğunu, yağmurlu havalarda ise çamurun içinde ürün satamadıklarından dolayı isyan eden pazar sakinleri, "Artık yeni pazar yerimiz yapılsın." diyerek seslerini duyurmaya çalıştı. Pazar sakinlerinden Nezaket Güneş, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a hitaben "O koltuğa oturanın gözü daha kimseyi görmüyor. Pazar yerinin şimdiye kadar yapılması lazımdı, bizi oy almak için kandırdılar." diyerek, oy verdikleri için pişman olduklarını ifade etti.

Ahmet Çamyar’a verdikleri oydan dolayı pişman olduklarını söyleyen Fikrîye Genç de "Ahmet Çamyar’a verdiğimiz oy için çok pişmanız. Önceki başkanımız olsa durumumuz daha iyi olurdu. Pazarın şimdiye kadar çoktan yapılmış olması lazımdı, yıkılalı neredeyse iki ay oldu. Büyükşehir büyükşehir dediler ama biz büyükşehirden hiçbir fayda göremedik. Bizi bir araya toplayarak spor salonunda toplantı yaptılar. Her şeyi yapacağız dediler ama yenisini yapmadan iyi kötü kullandığımız yeri de yıktılar. Biz buraya gelmesek olmuyor. Şimdi sıcağın altındayız, yağmur yağsa ne yapacağız bir de o var. Köylüleri pasif görüyorlar, yıktılar pazarımızı gittiler halen haber yok. Her hafta bizden buranın parasını alıyorlar. Pazar yerimizi bir an önce yapsınlar." şeklinde konuştu.

'BAŞKAN, SEÇİMDEN ÖNCE OY İÇİN DÖRT DÖNÜYORDU, ŞİMDİ NEREDE?'

Zeynep Camcı da şunları söyledi: "Bizim olduğumuz yer biraz olsun gölge ama diğer taraflar daha sıcak. Biz de ekmek parası için geliyoruz buraya. İki bidon yoğurdu satamıyoruz güneşin altında ekşidiği için. Seçim zamanı buraya gelindi, imza toplandı, sözler verildi, verilen hiçbir söz tutulmadı. Belediye Başkanı seçimlerden önce dört dönüyordu buralarda oy toplamak için. Şimdi bir kere pazara gelip nasılsınız diye hiç sormadı, sormuyor. Onu oturtturduk oraya, adam zannettik. Şu milletin haline, şu rezilliğe bak, millet güneşin altında öylece bekliyor öteberi satacağım, yoğurt satacağım diye, yandık piştik burada. Onu bir adam zannettik, oy verdik oraya oturduk. Oy verdiğimiz için çok pişmanız, gelecek seçimlerde çıkmasın karşımıza."

'ŞEMSİYE İLE KENDİMİZİ DEĞİL, YOĞURDUMUZU SÜTÜMÜZÜ KORUYORUZ'

Süreyya Varlık, "Ben yetmiş yaşındayım, buraya gelip bir şeyler satarak geçimimi sürdürmeye çalışıyorum. Belediye bu sıcakta buradaki pazarı kaldırdı. Ben bu yaşlı halimle elimde şemsiye tutarak bir şeyler satmaya uğraşıyorum. Şemsiye ile kendimi değil yoğurdumu sütümü çökeleklerimi korumaya çalışıyorum. Belediyenin pazarı hemen yapmasını istiyorum." diye sitem etti.

Zeynep Güney, "Burada sıcak güneşin altında satış yapmaya çalışıyoruz. Pek satış da olmuyor alanda. Mağduruz, halimiz ne olacak. Pazar yerinin yapılacağına dair bir ümidimiz olsa da beklesek. Yapılacağından ümidimiz de yok. Kendimiz yorgan göbekleri ile çadır yaptık, öyle bir hal olur mu? Bu Müslümana bir eziyet, çok büyük bir eziyet. İyi kötü bir pazarımız vardı, onu da kaldırdılar. Burası zaten pazar yeri değildi, belediyenin yoluydu. Önceki belediye başkanı bizim köylü pazarını buraya getirmiş orayı esnaflara, konfeksiyonculara bırakmış. Şimdiki belediyenin de ne yapacağı belli değil. Büyükşehir olduğu için Ordu’dan bir cevap gelecek, buraya pazar kurulacak ama ne zaman? Çok zordayız, çok dardayız. Ben burada acillik bile oldum. Benim gibi çok mağdurlar var. Ürünlerimizi getiriyoruz güneşten soluyor, satamadan geri götürüyoruz. Şemsiye ile ne kadar ürün korunabilir? Yağmur yağdığı zaman ıslanıyor, külkedisine dönüyoruz. Eski kıyafet giyiyoruz burada tozun toprağın içinde kirlenmemesi için." CİHAN

Yorumlar